Οι οικονομικοί εισαγγελείς επανεξετάζουν τα δάνεια των κομμάτων

Οι οικονομικοί εισαγγελείς επανεξετάζουν τα δάνεια των κομμάτων

Tα πρακτικά της πρόσφατης κατάθεσης στη Βουλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τα δάνεια των κομμάτων ζητεί ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα πρακτικά προκειμένου να διερευνήσει αν με βάση όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης από το αρχείο της δικογραφίας για τα δάνεια των κομμάτων. Η υπόθεση,όπως είναι γνωστό,είχε καταλήξει στο αρχείο μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφιστεί και απάλλασσε από ποινικές ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών.

Το ereportaz.gr είχε φέρει «στο φως» το «ξεχασμένο» εισαγγελικό πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων, κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρχικά έρευνα είχε κάνει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που είχε ζητήσει και εξηγήσεις από τραπεζικά στελέχη. Ωστόσο, στη συνέχεια, με την ψήφιση της τροπολογίας, η υπόθεση δεν προχώρησε και η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των κομματικών δανείων που ξεπερνούν τα 250 εκ. ευρώ, έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψη τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο κατά καιρούς έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.


Σχόλια