Οι ΗΠΑ αποφάσισαν ανάπτυξη Ειδικών Δυνάμεων κατά του ΙΚ

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν ανάπτυξη Ειδικών Δυνάμεων κατά του ΙΚ

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να αναπτύξει ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων εξειδικευμένες μεταξύ άλλων στην κατάδειξη στόχων, προκειμένου να «βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους» εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά προοδευτικά και για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι ομάδες αυτές, που κατά τον κ. Κάρτερ θα αριθμούν περίπου 50 άνδρες, θα είναι σε θέση «εν καιρώ να διεξάγουν επιδρομές, να απελευθερώνουν ομήρους, να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να συλλαμβάνουν ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους». Επιχειρήσεις θα γίνονται όπου και όταν «βρίσκουμε ευκαιρίες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο κ. Κάρτερ τόνισε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που πρέπει να κάνουν περισσότερα στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον του ΙΚ, ενισχύοντας τον έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία, αίτημα που επαναλαμβάνει διαρκώς η Ουάσιγκτον το τελευταίο διάστημα.

«Όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τα συχνά ‘’πορώδη σύνορά’’ της», είπε ο κ. Κάρτερ στην Επιτροπή και πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου ανησυχούν περισσότερο «για τη σύγκρουση στην Υεμένη».Σχόλια