Οι καναλάρχες ζητούν να μην υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες

Οι καναλάρχες ζητούν να μην υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες

Αφού οι δικαστές κέρδισαν την παράταση της κατάθεσης των δηλώσεων πόθεν έσχες μέχρι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας του νέου ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής τους, τώρα και καναλάρχες ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να γίνει άμεσα το ίδιο και για εκείνους, αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη τους.

Ειδικότερα, οι καναλάρχες ζητούν από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου να εκδώσει προσωρινή διαταγή έτσι ώστε να «παγώσει» άμεσα η σχετική υπουργική απόφαση, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε ηλεκτρονική μορφή.

Επιπλέον, ζητούν να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, λόγω αντισυνταγματικότητας, της αντίθεσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.λπ. του μέτρου αυτού.

Μάλιστα, μεγάλο μέρος της νομικής επιχειρηματολογίας των καναλαρχών στηρίζεται σε αυτήν που επικαλούνται οι δικαστικές Ενώσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ στην εκπνοή του δεύτερου δεκαήμερου του περασμένου Δεκεμβρίου «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) και οικονομικών συμφερόντων μόνο των δικαστών και εισαγγελέων για το 2016 μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις.

Σχόλια