Οι Κινέζοι παρήγγειλαν 300 αεροσκάφη στην Boeing!

Οι Κινέζοι παρήγγειλαν 300 αεροσκάφη στην Boeing!

Τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροπλάνων που έχει γίνει ποτέ από μία χώρα, έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες η Κίνα, συνάπτοντας συμφωνία – μαμούθ με την Boeing για την πώληση 300 αεροπλάνων σε εταιρίες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής, τo τελικό ποσόν της παραγγελίας δεν έχει ανακοινωθεί, όμως με μέσο κόστος ενός 737 τα 70 εκατομμύρια δολάρια, η παραγγελία αυτή αναμένεται να πλησιάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία προβλέπει παράλληλα και τη δημιουργία εργοστασίων συναρμολόγησης μέσα στην χώρα, στην οποία θα κατασκευάζονται, κατόπιν αδείας, ειδικές εκδόσεις του 737 της εταιρίας για προώθηση στην εσωτερική αγορά της Κίνας.

Η τεράστια αυτή παραγγελία δείχνει τη σημαντική θέση που έχει η αγορά της Κίνας στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κινέζικη οικονομία το τελευταίο διάστημα, και την μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο της επιβατικής κίνησης.

Την ίδια ώρα, η συμφωνία αυτή αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα της αμερικάνικης εταιρίας στην κόντρα με την ευρωπαϊκή Αirbus, η οποία έχει ήδη εργοστάσια στην Κίνα.Σχόλια