Η κυβέρνηση κλείνει τα σενάρια εκλογών γιατί η «τορπίλη» Καμμένου… βούλιαξε το χρηματιστήριο!

Η κυβέρνηση κλείνει τα σενάρια εκλογών γιατί η «τορπίλη» Καμμένου… βούλιαξε το χρηματιστήριο!

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ανώτατη κυβερνητική πηγή, από την Τεχεράνη, στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία εν πολλοίς τροφοδοτούνται από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως του υπ. Αμυνας Πάνου Καμμένου.

«Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές. Κάθε τρεις μήνες; Είστε με τα καλά σας;» είπε κορυφαίος παράγοντας της κυβέρνησης σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι το προσφυγικό, είναι η αξιολόγηση που πρέπει να κλείσει και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Κλείνει άρον άρον τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η κυβέρνηση, μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου που για πρώτη φορά έπεσε σε ιστορικά χαμηλά, ενόσω ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη, για επενδύσεις.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το κλίμα στην οικονομία είναι έκρυθμο, η αγορά βρίσκεται επίσης σε ιστορικά χαμηλά και οι επενδύσεις απομακρύνονται.

«Βούλιαξε» το Χρηματιστήριο

Στις 464,23 μονάδες έκλεισε τελικά ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, σημειώνοντας «βουτιά» 7,87% -με χαμηλό ημέρας στις 460 μονάδες και πτώση έως 8,5%- ενώ ο τραπεζικός δείκτης βούλιαξε κατά 25%, σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Σημειώνεται ότι το χαμηλό του Ιουνίου του 2012 ήταν στις 471,35 μονάδες. Το επόμενο χαμηλό εντοπίζεται στο μακρινό 1990!

Σημάδια κατάρρευσης εμφάνισαν οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της Alpha Bank έχασε 17,6517% στα 1,12 ευρώ, η Εθνική έκλεισε με πτώση 29% στα 0,144 ευρώ, η Πειραώς με απώλειες 27% στα 0,099 ευρώ και η Eurobank με πτώση 29% στα 0,388 ευρώ. Απώλειες 19,8% για την Attica Bank.

Στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, η ΔΕΗ καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση (-12,5%) στα 2,8 ευρώ, μετά και την υποβάθμιση της τιμής στόχου από την HSBC, η οποία προβλέπει πτώση της κερδοφορίας για το 2015 κατά 89%. Σημειώνεται ότι το χαμηλό σημείο της μετοχής της ΔΕΗ το 2012 ήταν τα 1,15 ευρώ.

Πτώση 9,6% για τις μετοχές του ΟΛΠ και της Viohalco.

Ο συνολικός τζίρος των συναλλαγών έφθασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Ο Καμμένος απειλεί με εκλογές

Με εκλογές απείλησε τους δανειστές, μέσω συνέντευξής του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στη «Real News» ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι το λόγο», λέγοντας, παράλληλα, όμως, ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για τέσσερα χρόνια» και ότι «οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση, γνωρίζοντας την τρίτη συμφωνία που είχε υπογράψει».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη συνέντευξή του τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει «να πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας» και διαβεβαιώνει πως «με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι να φέρουμε πάλι την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι να φέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης:

Ν. Βούτσης: Κανείς δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ούτε χρειάζονται

 

 

 Σχόλια