Η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη στο πλευρό των αγροτών που θα κατεβούν στην Αθήνα

Η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη στο πλευρό των αγροτών που θα κατεβούν στην Αθήνα

Την αλληλεγγύη της και τη στήριξή της στους αγώνες αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, για να μην περάσει το «αντιασφαλιστικό», όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο, εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «μειώνει συντάξεις, αυξάνει τις εισφορές και, σε συνδυασμό με τη φοροκαταιγίδα σε βάρος τους, οδηγεί στην ανεργία και στην έξοδο από το επάγγελμα αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, διαλύοντας ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος θα έπρεπε να είναι η βάση και η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας», σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι πρωτοφανείς τόσο σε διάρκεια όσο και σε μαζικότητα. Ο συντονισμός των αγώνων των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων κινείται στα πιο υψηλά επίπεδα των τελευταίων ετών και πρέπει να εκφραστεί και στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, ώστε να είναι νικηφόρες», συνεχίζει η ΛΑΕ.

Τέλος, δηλώνει ότι «εκφράζοντας, εκτός από την αλληλεγγύη της, και την πεποίθησή της ότι πρέπει να προστατευθούν όχι μόνο οι αγρότες, αλλά και η ίδια η αγροτική παραγωγή, στηρίζει το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο, των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των φοιτητών, την Παρασκευή 12-02-16 και καλεί στις 5:00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στην πλατεία Συντάγματος για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών, και σε μαζική και μαχητική παρουσία σε αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 12-13-14 Φεβρουαρίου».Σχόλια