Η λίστα με τα «φιρμάνια» της Εφορίας μέχρι το τέλος του χρόνου

Η λίστα με τα «φιρμάνια» της Εφορίας μέχρι το τέλος του χρόνου

Με το άγχος των οφειλών στην Εφορία θα περάσουν τις ημέρες των εορτών οι περισσότεροι φορολογούμενοι, καθώς έως 31 Δεκεμβρίου (μέσα σε επτά ημέρες) θα πρέπει να εξασφαλίσουν όλες τους τις υποχρεώσεις.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν ακόμα και σήμερα στις ΔΟΥ προκειμένου να τακτοποιήσουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους.

Εως τις 12:30 οι συναλλαγές των πολιτών με τις ΔΟΥ 
Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ανακοινώθηκε ότι, επειδή η 24η Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και η 31η Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ημέρες ημιαργίας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13:30 μ.μ. Η συναλλαγή των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ.

Τι πρέπει να πληρώσουμε έως 31 Δεκεμβρίου
1) Ο ΕΝΦΙΑ του 2015. Εως 31-12-2015 την 3η μηνιαία δόση του φόρου

2) Τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη μέχρι και το τέλος της προθεσμίας θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά στις αρχές του 2016.
3) Οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
4) Η πληρωμή της 12μηνης ρύθμισης για τα εισοδήματα του 2015.
5) Η επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τους αγρότες.
6) Ο φόρος εισοδήματος των νομικών προσώπων. Όλες οι εταιρίες, τα λοιπά νομικά πρόσωπα και οι λοιπές νομικές οντότητες θα πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι 31-12-2015 την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014.
7) Η επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος για ανώνυμες εταιρίες, εταιρίες περιορισμένης ευθύνης και οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρίες.

«Ανάσα» η παράταση στο νόμο Κατσέλη

Τελικά το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να δώσει παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών για τους δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Οι προσφυγές στα ειρηνοδικεία τριπλασιάστηκαν τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες προκειμένου οι δανειολήπτες να προλάβουν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη πριν αλλάξει ο χρόνος και τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές για τα «κόκκινα» δάνεια, που περιορίζουν το εύρος προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά όρια. Οπως γράφει και η Καθημερινή είναι χαρακτηριστικό ότι τα 100 νούμερα που εκδίδονται κάθε μέρα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας εξαντλούνται μέσα σε μία ώρα, από τις 6.30 έως και τις 7.30 π.μ.

Οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης στα ειρηνοδικεία δεν αλλάζει, και είναι η 31η Δεκεμβρίου 2015. Αυτό που αλλάζει είναι μόνον η προθεσμία για τη συγκέντρωση και την υποβολή των δικαιολογητικών, η οποία φθάνει τις 47 ημέρες.

 

 

Σχόλια