Η «μαφία των Εξαρχείων» α λα Siemens

Η «μαφία των Εξαρχείων» α λα Siemens

Του Πέτρου Κουσουλού

Σε υπόθεση Siemens κινδυνεύει να εξελιχθεί η περίπτωση της «μαφίας των Εξαρχείων» που στα πρότυπα του Τόνι Μοντάνα διακινούσε κοκαΐνη και χασίς στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα προάστια της πρωτεύουσας.

Την στιγμή που οι συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν, αύριο, σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για βαρύτατες κατηγορίες, οι νομικοί τους παραστάτες ετοιμάζονται να εγείρουν ενστάσεις, καθώς, όπως λένε, δεν έχουν λάβει αντίγραφα της δικογραφίας στην μητρική γλώσσα των κατηγορούμενων, δηλαδή τα αλβανικά!

Είναι ενδεικτικό ότι οι δεκάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων 15 DVD τα οποία περιέχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από τις 16 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Ιουλίου 2016, είναι μεταφρασμένες από τα Αλβανικά στα Ελληνικά χωρίς όμως στους κατηγορούμενους να έχει δοθεί το «υλικό» στην μητρική τους γλώσσα.

Ως εκ τούτου πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να επικαλεστούν την Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προκειμένου να λάβουν μεταφρασμένα τα αντίγραφα.

Εάν το αίτημα τους γίνει δεκτό τότε αυτομάτως η διαδικασία τινάζεται στον αέρα καθώς θεωρείται απίθανο η μετάφραση να ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο οπότε και εκπνέει το πενθήμερο της κράτησης! Το αποτέλεσμα θα είναι τα μέλη της οργάνωσης να αφεθούν ελεύθερα!

Πρόκειται δηλαδή για μια επανάληψη του «φιάσκου» της Siemens με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το ταξίδι στο Ντουμπάι

Ανάμεσα στους διαλόγους πάντως υπάρχουν και σπαρταριστές συνομιλίες μεταξύ κατηγορουμένων. Ξεχωρίζει το ταξίδι του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης, Ledion , στο Ντουμπάι. Στις 26 Ιουνίου 2016 ο κατηγορούμενος ο οποίος προφανώς είχε ως πρότυπο τον Αλ Πατσίνο στην ταινία «Ο Σημαδεμένος» συνομιλεί με έναν «Γιάννη» ο οποίος τον προμήθευε με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ για να ξεπλένει χρήμα. Εκεί ο αρχηγός του εξιστορείται τις ημέρες χλιδής που έζησε στο Ντουμπάι όπου βρισκόταν για πολυήμερες διακοπές. Μάλιστα οι δυο άνδρες κανονίζουν να πάνε νέο ταξίδι οι δυο τους ενώ μιλάνε και για «δουλείες» καθώς, όπως λένε, οι Άραβες θέλουν το «καλό».

Δείτε τον διάλογο

2

1

Οι απολογίες: Δικά μου τα ναρκωτικά

Στο μεταξύ μόλις δύο από τους συλληφθέντες δέχθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά. Οι υπόλοιποι τήρησαν την τακτική της σιωπής λέγοντας ότι επιθυμούν να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν και ο 45χρονος Σ.Μ. ο οποίος συνελήφθη μέσα στην αποθήκη της οργάνωσης, στην οδό Τοσίτσα 26, με 3.772 αυτοσχέδιες σακούλες κάνναβης.

Απολογούμενος πήρε όλη την ευθύνη επάνω του λέγοντας ότι τα ναρκωτικά είναι μόνο δικά του και ότι τα πουλάει 20 ευρώ το σακουλάκι.

Ένας έτερος κατηγορούμενος ο 40χρονος Α.ΝΤ. ο οποίος βρέθηκε με ναρκωτικά και με ένα γεμιστήρα υποστήριξε ότι αγόρασε ναρκωτικά αξίας 4.000 ευρώ στα Εξάρχεια τα οποία θα τα πουλούσε. «Το έκανα για να μεγαλώσω το παιδί μου», είπε. Σε ότι αφορά τον γεμιστήρα υποστήριξε ότι τον βρήκε στο Λόφο του Στρέφι.

 Δυο δολοφονίες (;)

 Ως γνωστόν οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η εγκληματική οργάνωση και συγκεκριμένα ο φερόμενος ως εγκέφαλος σχετίζεται με την δολοφονία ενός άλλου Αλβανού διακινητή κοκαΐνης στην περιοχή, ο οποίος είχε εκτελεστεί το 2013 στα Εξάρχεια από έναν άνδρα με Καλάσνικοφ.

Πληροφορίες πάντως του ereportaz αναφέρουν ότι θα εξεταστεί η σχέση μελών της οργάνωσης και με μια ακόμη δολοφονία.

Mitsokalis
Ο κ. Στάθης Μητσοκάλης

Από την πλευρά του ο δικηγόρος, κ. Στάθης Μητσοκάλης ο οποίος εκπροσωπεί τον φερόμενο ως εγκέφαλο δήλωσε στο ereportaz:

«Η διαφήμιση, ακόμα και στη Βουλή, συλλήψεων – στηριγμένων σε αυθαίρετες γενικεύσεις και αόριστα συμπεράσματα – αποτελεί ένα γεγονός το οποίο καλείται εν προκειμένω να αντιμετωπίσει ο εντολέας μου, αλλά οφείλει και να μας προβληματίσει όλους».Σχόλια