Οι Μαροκινές Αρχές είχαν προειδοποιήσει δις για τον μακελάρη

Οι Μαροκινές Αρχές είχαν προειδοποιήσει δις για τον μακελάρη

Διπλή προειδοποίηση από το Μαρόκο είχαν λάβει οι γερμανικές Αρχές για τον μακελάρη Ανίς Αμρί, ο οποίος σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48 στο Βερολίνο και κατάφερε να διαφύγει, μέχρι που τον εντόπισαν και τον εξουδετέρωσαν αστυνομικοί στο Μιλάνο.

appep-708

Οι γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με επιστολή από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Μαρόκου, αγνόησαν –όπως φαίνεται- τις δύο προειδοποιήσεις που έλαβαν εντός του 2016 για τον Τυνήσιο τρομοκράτη.

Όπως αναφέρει η ηγεσία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μαρόκου, στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 11 Οκτωβρίου είχε σταλεί στις γερμανικές Αρχές αναλυτική έκθεση καθώς και γραπτές προειδοποιήσεις για τις δράσεις του Ανίς Αμρί με την ένδειξη μάλιστα «εμπιστευτικό», σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν ακραίο εξτρεμιστή με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος ήταν ικανός να προβεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

berlin-drastis.jpg 17424872.jpg

Σημαντικές προειδοποιήσεις που οι υπεύθυνοι των γερμανικών Αρχών δεν έλαβαν υπόψην τους και δεν πήραν τα μέτρα τους! Το αποτέλεσμα, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η Ευρώπη για ακόμη μια φορά βρέθηκε εκτεθειμένη απέναντι στις δράσεις του ISIS.

Οι 79 ώρες του τρόμου, που επικράτησαν σε όλη την Ευρώπη, συν το γεγονός ότι οι γερμανικές Αρχές είχαν λάβει δύο προειδοποιήσεις για τον Τυνήσιο εξτρεμιστή καταδεικνύουν ότι τα μέτρα ασφαλείας της χώρας είναι διάτρητα, καθώς και όλης της Ευρώπης, μια και ο μακελάρης διέσχισε ανενόχλητος τη μισή «γηραιά ήπειρο».

Δείτε και τη σχετική επιστολή των Αρχών του Μαρόκου που έστειλαν χθες στις Αρχές της Γερμανίας, αναφέροντας για τη διπλή προειδοποίηση που είχαν στείλει εντός του 2016.

maroco_tynisios_epistolh

 Σχόλια