Ι. Μουζάλας: Προτεραιότητά μας ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών

Ι. Μουζάλας: Προτεραιότητά μας ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών

Ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση και τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες και η καταδίκη των διακρίσεων και επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών, αποτελούν κύριο μέλημα της ελληνικής Πολιτείας, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

Η ημέρα αυτή «έρχεται να μας υπενθυμίσει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μη έχοντας μιαν άλλη επιλογή εγκαταλείπουν τον τόπο τους σε αναζήτηση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου αύριο», σημειώνει ο κ. Μουζάλας.

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες, συνεχίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, «μέσα από τη σταθερή πολιτική στα ευρωπαϊκά φόρα, καταστήσαμε το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα ως ένα μείζον θέμα το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και επιμερίζοντας το βάρος, υπό όρους αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ασφάλειας για τους λαούς της Ευρώπης και έμπρακτης αλληλεγγύης για τη χώρα μας».

Τέλος, ο κ. Μουζάλας κάνει ειδική μνεία στους εθελοντικούς φορείς και τους απλούς πολίτες που «παρέδωσαν και συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς και να δίνουν το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο και στις μελλοντικές γενιές».

 Σχόλια