Η μυστηριώδης αδελφή του Καρανίκα και οι δουλειές με…φούντες

Η μυστηριώδης αδελφή του Καρανίκα και οι δουλειές με…φούντες

Πρόκειται για μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που βρίσκονται στο «σκληρό πρωθυπουργικό πυρήνα». Οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η…λατρεία του για την Ελένη Μενεγάκη, τον έφεραν πολλές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ενώ το εμφανώς «φτωχό» βιογραφικό του, που έρχεται σε αναντιστοιχία με το υψηλό κυβερνητικό του πόστο,  τον έχουν μετατρέψει σε εύκολο στόχο της αντιπολίτευσης. Ο λόγος για τον Νίκο Καρανίκα,  που από…σερβιτόρος εν μια νυκτί μετατράπηκε σε σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού!
Αυτό που δεν γνωρίζει η κοινή γνώμη, είναι η δραστηριότητα της αδελφής του, της Ξανθούλας Καρανίκα που εργάζεται για την Golden Greece Holdings, η οποία σαν…  έτοιμη από καιρό, εκμεταλλεύτηκε τις  πρόσφατες διατάξεις του  σχετικού νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη. Μάλιστα η Ξανθούλα Καρανίκα εκτελώντας χρέη συμβούλου,  έκλεισε ραντεβού στις αρχές Δεκέμβρη με ανώτατους αξιωματικούς του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για να συζητήσουν με στελέχη της εταιρείας για “επίλυση σχετικών προβλημάτων”! Ω του θαύματος, την  ίδια χρονικά στιγμή, ο αδελφός της, Νίκος Καρανίκας, ως  απεσταλμένος του  Μαξίμου, έκλεινε ραντεβού  με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων διωκτικών αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και άλλων,  για να τους επισημάνει την ανάγκη ενημέρωσή τους, « για τις νομοθετικές εξελίξεις γύρω από το νόμο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη», αλλά και αν τους τονίσει την αναγκαιότητα «χαλάρωσης των σχετικών ελέγχων. H  πρώτη περίπτωση αφορούσε την αρχική -λαθεμένη-κατάσχεση 4.000 δενδρυλλίων στην Καρδίτσα, εξαιτίας της οποίας αποστρατεύτηκε και ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής. Η αδερφή του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,  Ξανθούλα Καρανίκα, στις αρχές Νοέμβρη ζήτησε συνάντηση με το κεντρικό λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης τόσο για επίλυση πιθανών προβλημάτων όσο και για ενημέρωση των νέων επενδυτικών σχεδίων. Η συνάντηση  τελικώς πραγματοποιήθηκε, μερικές ημερες αργότερα. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο αρχικό αίτημα το οποίο υπογράφεται από την Ξαθούλα Καρανίκα επισημαίνεται πως,  « η Golden Greece Ηoldings είναι πρωτοπόρος στην αναδυόμενη ελληνική βιομηχανία της κάνναβης που ιδρύθηκε το 2017 και σήμερα έχει στην ομπρέλα της 15 θυγατρικές εταιρείες στην καλλιέργεια, παραγωγή διάθεση προϊόντων κάνναβης, ενώ βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη» καταλήγοντας πως « η  διοίκηση της εταιρείας επιθυμεί να σας συναντήσει και να συζητήσει μαζί σας την μελλοντική συνεργασία και την επίλυση τυχόν προβλημάτων».
Στη συνάντηση  δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, παρουσίασαν το χαρακτήρα της Golden Greece, ενώ ενημέρωσαν τα στελέχη ότι εκτός του χώρου στη Βέροια, είναι στα σχέδια για κατασκευή ένα εργοστάσιο επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Εντύπωση προκαλεί ότι στα πλάνα του ομίλου είναι και η δημιουργία τριών coffee bar  μέσα στη πόλη της Θεσσαλονίκης, στα οποία θα υπάρχει καφές και τσάι κάνναβης, ενώ ενημέρωσαν ότι σε γερμανική εταιρεία σούπερ μάρκετ θα πωλούνται από το 2019 προϊόντα κάνναβης.
Ποια είναι η Ξανθούλα Καρανίκα
Η Ξανθούλα Καρανίκα, είναι γνωστή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει υπάρξει βουλευτής Ημαθίας με το κυβερνόν κόμμα, για μια και μόνο ημέρα και όπως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και εκείνη, εργάζεται παράλληλα με την εταιρία κάνναβης,  Golden Greece Holdings,και στον οργανισμό λιμένα Θεσσαλονίκης. Η Ξανθούλα Καρανίκα, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όταν με ανάρτησή της στο Facebook, είχε εν μέρει δικαιολογήσει την δολοφονία του άτυχου οδηγού ταξί. Μιχάλη Μίχα, μετά από ένοπλη ληστεία τράπεζας στον Αύγουστο του 2012. Τότε είχε γράψει χαρακτηριστικά, «Οι τράπεζες ασφαλίζουν τα λεφτά, δεν παθαίνουν τίποτα με τις ληστείες. Οι τράπεζες κλέβουν εμάς και σήμερα αυτές κυβερνούν. Προσωπικά δεν τρέχω, αλλά δεν θα τρέξω να πιάσω ληστή τραπέζης». Σε άλλο σημείο της ανάρτησης, αναφέρει πως, «Αν καταδικάζεις, εσύ και οι φίλοι σου και οι φίλοι σου οι φασίστες, αυτόν τον φόνο, τότε βγες καταδίκασε τον φόνο του Ιρακινού, όλους τους φόνους μεταναστών και τον βιασμό της μικρής απο Ελληναρά».

Σχόλια