«Η ΝΔ δέσμια της διαπλοκής επιλέγει φτηνά επικοινωνιακά κόλπα»

«Η ΝΔ δέσμια της διαπλοκής επιλέγει φτηνά επικοινωνιακά κόλπα»

Δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως το αίτημα της ΝΔ για εκλογές «απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής» και αποτελεί «δείγμα της πολιτικής της γύμνιας». Την κατηγορεί ότι ελλείψει πολιτικής πρότασης, «δέσμια της διαπλοκής» και «πιστή στη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά ρητορεία» επιλέγει «φτηνά επικοινωνιακά κόλπα», όπως χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή. Της καταλογίζει ακόμα ότι για το θέμα Μαυρίκου «πουλάει τρέλα», ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν τολμά να ψελλίσει ούτε το όνομα του κ. Παπασταύρου» και ότι «τελικά το «νέο» και «άφθαρτο» που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης είναι βγαλμένο από τα πιο σκονισμένα μπαούλα της Δεξιάς».

 

Γ. Κουμουτσάκος: Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας και πράξη πολιτικής ευθύνης

«Η απόπειρα αποπροσανατολισμού που επιχείρησε η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης απέτυχε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα. Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά και πράξη πολιτικής ευθύνης. Σκοπός μας να σταματήσει η πορεία φθοράς της χώρας. Το αποδεικνύει η κατάσταση στην οικονομία και στο προσφυγικό. Η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη» τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε: «Όταν το σπίτι καταρρέει δεν μπορείς να αδιαφορείς ή να λες ας καταρρεύσει στα χέρια άλλου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, η χώρα είναι ακυβέρνητη, είναι μία χώρα που παρουσιάζει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Δείτε τί γίνεται στον Πειραιά και στην Ειδομένη, δείτε τί γίνεται στην οικονομία και στους θεσμούς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το κύκλωμα των εκβιαστών, σημείωσε: «Το Μαξίμου είναι έκθετο, ακόμη και 4 μέρες πριν από τη σύλληψη υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με τον κατηγορούμενο Μαυρίκο».

Για το θέμα του Σταύρου Παπασταύρου είπε ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, μόνο εκείνη αποφαίνεται για αθώους και ενόχους, εκείνη και όχι ο κ. Τσίπρας.

 Σχόλια