Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Ότι θα υπερψηφίσει «για λόγους αρχής» την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, με αντικείμενο τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουμουτσάκου, συμπληρώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει από τα κυβερνητικά κόμματα να αποδεχθούν την πρότασή της για εξεταστική επιτροπή διερεύνησης «των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το καλοκαίρι».

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του το απόγευμα, σημείωσε ότι «με τη σημερινή πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια», ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να εγκλωβίσει τον δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα σε μικροκομματικούς, επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

«Δεν θα το επιτύχουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Πρόσφατα, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος και κατέληξε:

«Συνεπώς, για λόγους αρχής, η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Αναμένουμε από τα κυβερνητικά Κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το Καλοκαίρι».Σχόλια