Οι νέες αερολογίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οι νέες αερολογίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις γνωστές δηλώσεις του κινήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στην 81η Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας και αυτή τη φορά ότι η κατάσταση που διανύει η ελληνική κοινωνία δεν είναι τόσο άσχημη όσο (προφανώς!) δείχνει.

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα την ίδια ώρα, διεξήχθη η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, με το θέμα των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν εν τέλει άδεια αλλά και των χιλιάδων δημοσιογράφων που εντός ολίγων ημερών αναμένεται να μείνουν χωρίς εργασία να κυριαχεί, ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε αντιμέτωπος με τις σκληρές ερωτήσεις που του έθεσαν συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι.

Ο πρωθυπουργός, βρισκόταν εμφανώς σε άβολη θέση καθώς έδειξε έντονο εκνευρισμό στις απαντήσεις του, όταν οι δημοσιογράφοι του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα και του Star Ειρήνη Σαββοπούλου τον κοίταξαν στα μάτια και του είπαν ευθέως πως θα μείνουν στο δρόμο μετά από χρόνια στον σκληρό στίβο της δημοσιογραφίας. Η απάντηση που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους υπουργούς της κυβέρνησης αυτές τις μέρες, ήταν αναμενόμενη με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για ακόμη μια φορα για νταβατζιλίκια που προέρχονται από τους καναλάρχες προσθέτοντας ότι το τζαμπα έχει τελειώσει.

Δεν έδωσε όμως καμία άμεση απάντηση για τους εργαζομένους και το επαγγελματικό τους μέλλον…

Δείτε παρακάτω την απίστευτη ερώτηση- μαχαιριά της δημοσιογράφου του Alpha:

https://www.youtube.com/watch?v=zdsq5sZOmho&feature=youtu.be

 

tsipras-tsikrika

Στο ίδιο θέμα συνέχισε: «Δεν θα μείνουμε όμως εκεί, θα προχωρήσουμε και στο διαγωνισμό των περιφερειακών σταθμών και τον καθορισμό κανόνων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι να υπάρχει πλουραλισμός και αντικειμενική ενημέρωση. Οι τέσσερις σταθμοί θα χρησιμοποιούν τις συχνότητες εθνικής εμβέλειας, που είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να μπουν κανόνες και είμαστε αποφασισμένοι να τους βάλουμε».

«Δεν είναι ποσοτικό μόνο, το ζήτημα των αδειών και δεν ισχυρίζομαι ότι τελειώσαμε εδώ με τη διαμόρφωση των κανόνων. Είναι αστείο κάποιοι να λένε ότι θέλουμε να στήσουμε μια νέα διαπλοκή» δήλωσε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Ποια κυβέρνηση είχε το σθένος να πάει κόντρα σε μία από τις κορυφές του τριγώνου της αμαρτίας; Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αλλά το σύστημα αυτό ήταν. ΜΜΕ με θαλασσοδάνεια, τραπεζίτες που έδιναν τη δυνατότητα για θαλασσοδάνεια και ένα πολιτικό σύστημα που έκανε τα στραβά μάτια για να στηρίζεται από τα ΜΜΕ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
«Πίστευα ότι θα έχω σύμμαχο τον κ. Μητσοτάκη γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος. Μπλόκαρε το ΕΣΡ για να στηρίζει αυτούς που νόμιζαν ότι ήταν πάνω από τον νόμο. Δε θέλουμε να μας λιβανίζουν τα ΜΜΕ, θέλουμε να είναι αντικειμενική η ενημέρωση» προσέθεσε και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να σταματήσει να λέει αλλοπρόσαλλα πράγματα, να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό, να παραδεχθεί ότι έχει άδικο και να πάμε μαζί στον ορισμό του ΕΣΡ, κάτι που θα βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο και στους 4 νομίμους σταθμούς».

tsipras.a.11.9.708_0

Ο Τσίπρας προέβλεψε ακόμα και την απόφαση του ΣτΕ!

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση της Ελένης Καλογεροπούλου από τα «Παραπολιτικά» και την επικείμενη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνει καμία πιθανότητα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει τον διαγωνισμό.

Βεβαίως είπε ότι εάν συμβεί αυτό η κυβέρνηση θα σεβαστεί την δικαστική απόφαση για την οποία ΟΜΩΣ πρόβλεψε ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει τον διαγωνισμό. 

 Σχόλια