Η Ντόρα μιλάει για τον Κυριάκο και το… παρασκήνιο με τον Κώστα Καραμανλή

Η Ντόρα μιλάει για τον Κυριάκο και το… παρασκήνιο με τον Κώστα Καραμανλή

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega και μίλησε για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για την εκλογή του αδελφού της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, παραδέχτηκε ότι η θέση τη ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ότι θα παραμείνει στρατιώτης του κόμματος χωρίς να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από τον Κυριάκο. «Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο μεταξύ Καραμανλή-Μεϊμαράκη.

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η θέση μου κατά την προεκλογική περίοδο» παραδέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη . «Δήλωσα  μεν ότι το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά ό,τι και να έκανα θα δεχόμουν κριτική γι’ αυτό δεν βγήκε μπροστά».

Αναφορικά με τις δηλώσεις της, αλλά και την στήριξη που φάνηκε να παρείχε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η κ. Μπακογιάννη τόνισε: Με τον Βαγγέλη ξεκινήσαμε μαζί πορευτήκαμε μαζί δώσαμε μαζί τη μάχη για τις εθνικές εκλογές και τον εκτιμώ. Δεν είπα ότι στηρίζω τον Μεϊμαράκη, είπα ότι βλέπω νικητή τον Μεϊμαράκη. Αυτό παρεξηγήθηκε. Όπως εκτιμώ επίσης ότι είναι άδικο για τον Μειμαράκη που τον κατηγόρησαν ότι θα συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα.

Όσον αφορά τον παρασκήνιο με τον Κώστα Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή της δεν υπήρξε παρασκήνιο. «Ο  Καραμανλής την παραμονή της μεγάλης διαπραγμάτευσης μίλησε με τον Τσίπρα και του είπε πρόσεχε παιδί μου την Ελλάδα. Ήταν καθήκον του. Ήταν υποχρέωσή του. Όλοι θα το έκαναν».

Τέλος, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμισε: «Ο Κυριάκος έκανε μια πολύ καλή προεκλογική εκστρατεία. Δεν μάσησε τα λόγια του ο Κυριάκος. Έχει την αντίληψη του νέου, όχι ηλικιακά, αλλά του νέου προς την πολιτική. Αυτό που λέει τέλος ο λαϊκισμός είναι στρατηγική του. Ο κόσμος της ΝΔ ήθελε τη στροφή προς το κέντρο κι αυτό ήταν η πρώτη νίκη του κόμματος». Όσο για τον Άδωνι σχολίασε: «Με τον Άδωνι έχουμε πολλές διαφορές. Όμως ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς κεντρώοι. Μαζί κάνουμε την Κεντροδεξιά».Σχόλια