Η ντουλάπα σου θέλει οργάνωση; Το ΄χουμε!

Η ντουλάπα σου θέλει οργάνωση; Το ΄χουμε!

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να κάνει μια γυναίκα είναι κρατήσει την ντουλάπα της τακτοποιημένη. Πόσες από εμάς παλεύουμε κάθε πρωί να βρούμε κάτι να φορέσουμε και ανακατεύουμε άχρηστα ρούχα μαζί με χρήσιμα και στο τέλος απλά είμαστε εκνευρισμένες; Ξέρω, σχεδόν όλες!

Εδώ λοιπόν θα βρείτε μερικά tips για να έχετε πάντα μια τακτοποιημένη και οργανωμένη ντουλάπα. Γιατί αγαπητή μου αν δεν μπορείς να βάλεις μια τάξη στα ρούχα σου, πως θα βάλεις τάξη στη ζωή σου; Ε;

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποια ρούχα χρειάζεσαι και ποια όχι. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να το κάνεις αυτό. Απλά θα απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις:

1.Είναι στο νούμερο μου;

2. Το έχω φορέσει τον τελευταίο ένα χρόνο;

3. Σκοπεύω να το φορέσω σύντομα;

4. Είναι στην μόδα αυτό το κομμάτι; Ταιριάζει με το στιλ που έχω;

5. Έχει κάποια φθορά; Αξίζει να το επιδιορθώσω;

6. Αν το έβρισκα αυτή την στιγμή σε ένα κατάστημα, θα το αγόραζα;

7. Και το πιο σημαντικό: Νιώθω άνετα κάθε φορά που το φοράω;

Αγαπημένη μου αν έχεις απαντήσει «όχι» σε μια από αυτές τις ερωτήσεις, δώσε το συγκεκριμένο ρουχαλάκι σε μια φίλη, γνωστή ή κάποιον που το έχει ανάγκη.

Τώρα ας ξεκινήσουμε με το διασκεδαστικό κομμάτι!

Κατηγοριοποίηση ρούχων
Χωρίστε τα ρούχα που κρατήσατε ανά είδος ή χρωματικά. Κάνοντας αυτόν τον διαχωρισμό κρατάτε μια τάξη και αρμονία στην ντουλάπα σας και βρίσκεται ευκολότερα τα ρούχα σας.

Τοποθετήστε τα ρούχα στην ντουλάπα
Τοποθετήστε τα ρούχα στην ντουλάπα εκ νέου. Δημιουργήστε χώρο μέσα στη ντουλάπα αφαιρώντας τα κουτιά αποθήκευσης που υπάρχει πιθανότητα να έχετε και τοποθετήστε τα είτε πάνω από την κύρια ντουλάπα, είτε κάτω από το κρεβάτι σας. Κρατήστε τα ρούχα που φοράτε συχνότερα σε σημείο που ανοιγοκλείνετε συνεχώς και που δεν θα αλλοιώνουν το γύρω στήσιμο που έχετε κάνει. Ότι φοράτε περισσότερο αποθηκεύστε το σε χαμηλότερα σημεία μέσα στην ντουλάπα.

Τα αξεσουάρ μέσα στην ντουλάπα

Μαντίλια, ζώνες, τσάντες, κασκόλ, γάντια, σκουφιά, γραβάτες! Χρησιμοποιήστε κρίκους από κουρτίνα μπάνιου και τοποθετήστε τους στο οριζόντιο μέρος μιας ξύλινης κρεμάστρας όπως στη φωτογραφία. Εκεί μπορείτε να κρεμάσετε μαντίλια, γραβάτες, κασκόλ, και ζώνες.

Τι μικρές σας τσάντες μπορείτε να τις κρεμάσετε σε γάντζους. Τοποθετήστε τα κολιέ και τα μπιζού σας είτε σε μεταλλικό πάνελ με γατζάκια είτε σε θήκη που κρεμιέται με πολλές μικρές τσέπες. Οργανώστε ακόμα και τα εσώρουχα στα συρτάρια σας με διαχωριστικά πλέγματα.

 

Η μέθοδος της ανακύκλωσης

Για κάθε νέο κομμάτι που αγοράζετε, είτε είναι ένα ζευγάρι κάλτσες είτε είναι παντελόνι είτε παπούτσια, βγάλτε από την ντουλάπα σας ένα παλαιότερο που δεν φοράτε και ή αποθηκεύστε το ή μεταποιήστε το ή χαρίστε το.

Do’s and Don’ts

Αν είναι μικρό το δωμάτιό σας, δοκιμάστε να βάλετε την συρταριέρα σας μέσα στην ντουλάπα (αν χωράει φυσικά). Έτσι θα γλυτώσετε χώρο από το δωμάτιο και θα έχετε οργανωμένο, με συρτάρια και με μια μεγάλη οριζόντια επιφάνεια, χώρο.

Αν η ντουλάπα σας είναι σε χώρο που χρησιμοποιείτε για να ντυθείτε, ένας καθρέπτης είναι απαραίτητος. Αν πάλι δεν χωράει στον χώρο, μπορείτε να τον κρεμάσετε στην εσωτερική μεριά ενός φύλλου της ντουλάπας.

Τα ρούχα εκτός εποχής αποθηκεύστε τα σε κουτιά με ταμπέλες, χωρισμένα ανά είδος.

Δωρίστε ότι δεν χρησιμοποιείτε ή μεταποιήστε για να το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Μην αγοράζετε επιπλέον κουτιά αποθήκευσης από αυτά που θα σας χρειαστούν.

Μην βάζετε φορεμένα ρούχα ξανά μέσα στην ντουλάπα, θα αλοιωθεί η φρεσκάδα των καθαρών μυρωδάτων ρούχων που δεν έχετε φορέσει.

Μην τοποθετείτε τίποτα άλλο στην ντουλάπα σας εκτός από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Αν ξεκινήσετε συνειδητά αυτή τη διαδικασία θα σας γίνει συνήθεια και η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη στο καίριο ερώτημα «Τι να φορέσω αύριο;»


Σχόλια