Η Όλγα Γεροβασίλη διαψεύδει την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Η Όλγα Γεροβασίλη διαψεύδει την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Η φράση «δεν κλείνουμε τις πόρτες στο κόμμα Λαφαζάνη μετεκλογικά», που αποδίδεται ως αυτούσια δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, στο πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 20 Αυγούστου, η απάντηση ήταν επί ενός υποθετικού ερωτήματος, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο κόμμα. Επισημαίνεται ότι στις 20 Αυγούστου δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί ο νέος πολιτικός σχηματισμός.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρατίθεται το πλήρες κείμενο, όπως αυτό δημοσιεύθηκε σήμερα:

«Υπάρχει περίπτωση να δούμε και συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κόμμα που θα προκύψει από τα «σπλάχνα» του; Θα υπάρξει απεύθυνση για συνεργασία προς εκείνη την πλευρά;».

«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας».Σχόλια