Η ώρα της κρίσης για τον Άδωνι

Η ώρα της κρίσης για τον Άδωνι

Στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδριάζει σήμερα από τις 9.30, διαδραματίζεται το νέο «επεισόδιο» στο σίριαλ για την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής υπέβαλε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος την Παρασκευή, αλλά η ΚΕΦΕ αποφάσισε να την απορρίψει με το επιχείρημα ότι υπήρξε καθυστέρηση λίγων λεπτών στην υποβολή της.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, αλλά και η ένσταση του κ. Γεωργιάδη, η οποία εξετάζεται σήμερα το πρωί. Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ, έφτασε στα γραφεία του κόμματος νωρίς το πρωί.

Πολλά στελέχη εξέφρασαν την αντίθεσή τους για αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για υπερβολική προσκόλληση της Επιτροπής στον τύπο, τον Αντώνη Σαμαρά να μιλά για «αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας», απόφαση και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να διαμηνύει μέσω συνεργατών «Λειτουργεί αυτόνομα ο Παπαμιμίκος, είναι λάθος η απόφαση».

Μητσοτάκης: Να γίνει δεκτή

Σε νέες δηλώσεις του, το πρωί του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία πολιτικά λάθος απόφαση και τάχθηκε υπέρ της αποδοχής της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη.

«Θα προτιμούσα η υπόθεση του Αδώνιδος να ολοκληρώνονταν με την ΚΕΦΕ να αποδεχόταν την υποψηφιότητά του», είπε μιλώντας στο Mega, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση να «κοπεί» η υποψηφιότητα ως εκπρόθεσμη είναι «σωστή ως προς το πνεύμα του καταστατικού, αλλά λανθασμένη πολιτικά», είπε, μιλώντας στο Mega.

Η επίμαχη απόφαση

Στην ανακοίνωση με την οποία έγινε γνωστό ότι «κόβεται» η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη αναφερόταν:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

 Σχόλια