Η ώρα των υπερχρεωμένων ΜΜΕ

Η ώρα των υπερχρεωμένων ΜΜΕ

Κούτες με τραπεζικά στοιχεία τα οποία αφορούν προκλητικές δανειοδοτήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν στα χέρια τους από το μεσημέρι οι οικονομικοί εισαγγελείς. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία θα τεθούν προς εισαγγελική διερεύνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία τα οποία προέρχονται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, καταγράφουν ακριβώς τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν προκειμένου να δοθεί το «φιλί της ζωής» ακόμα και σε υπερχρεωμένα μέσα επικεφαλής των οποίων ήταν και είναι υπόδικοι.

Πληροφορίες του ereportaz αναφέρουν ότι οι κκ Αθανασίου και Μπρής δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην συγκεκριμένη υπόθεση και σύντομα αναμένεται να ξεχωρίσει η… ήρα από το στάρι και κυρίως να αποσαφηνιστεί κάτω από ποιες συνθήκες δόθηκαν συγκεκριμένα δάνεια σε ομίλους ΜΜΕ, ένα αυτά εξυπηρετούνταν, τι εγγυήσεις είχαν δοθεί και πόσο επισφαλή ήταν για την περιουσία των τραπεζών.

Τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται είναι αυτά της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και της απάτης.

Η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν παραγγελίας του κυρίου Μπρή ενώ προηγήθηκε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Η ερώτηση Νικολόπουλου για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ

nikolopoulos_nikosΕρώτηση στη Βουλή, προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, για τα δάνεια που έχουν δοθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ κατέθεσε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τον Ν. Νικολόπουλο, «τα μέσα των Ομίλων Πήγασος και Τηλέτυπος, συμφερόντων Μπόμπολα, ΔΟΛ, συμφερόντων Ψυχάρη, και Καθημερινής – ΣΚΑΪ, συμφερόντων Αλαφούζου, χρωστούν συνολικά περισσότερα από 700.000.000 ευρώ, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να εξυπηρετηθούν και να εξοφληθούν, όπως άλλωστε προκύπτει από τη διάρθρωση των οικονομικών καταστάσεων των ανωτέρω ΜΜΕ, των οικονομικών και περιουσιακών τους μεγεθών και στοιχείων και των επ’ αυτών παρατηρήσεων στα αντίστοιχα πιστοποιητικά ελέγχου των ορκωτών λογιστών-ελεγκτών τους».

Ο βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί «τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση επί του προκλητικού αυτού τραπεζικού σκανδάλου, αν θα αναζητηθούν ευθύνες στα τραπεζικά στελέχη που τα ενέκριναν, αν θα ελεγχθεί αν τα δανειοδοτηθέντα ΜΜΕ προσκόμισαν στις εμπλεκόμενες τράπεζες τα απαιτούμενα πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αν θα ελεγχθεί η προσχηματικότητα-οικονομικότητα των νέων πιστωτικών χορηγήσεων για την αναχρηματοδότηση των συγκεκριμένων δανείων και αν θα ελεγχθεί η καταστρατήγηση των κανόνων του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA, μέσω του οποίου ενισχύεται με το σταγονόμετρο το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα».

Γνώστες της υπόθεσης αναφέρουν οτι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα σημειωθούν σεισμικές δονήσεις πολλών ρίχτερ ικανές να αναδιαμορφώσουν πλήρως το μιντιακό τοπίο.Σχόλια