Η περίοδος νηστείας επηρεάζει τις επιδόσεις μας;

Η περίοδος νηστείας επηρεάζει τις επιδόσεις μας;

Πολύ συχνά, αρκετοί αθλητές προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των προπονήσεων την περίοδο νηστείας αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερες δυσκολίες τόσο στην ένταση όσο και στη συχνότητα των προπονήσεων τους.

Στην έλλειψη ενεργείας που μπορεί να νιώθει ο αθλητής , δεν ευθύνεται η ίδια η νηστεία και η αποφυγή κατανάλωσης ζωικών τροφών, αλλά η μείωση της ποσότητας της τροφής.

Στη νηστίσιμη διατροφή αποτελεί μια άκρως ισορροπημένη διατροφή, πλήρη σε Μικροθρεπττικά συστατικά ( Βιταμίνες,Μέταλλα,Ιχνοστοιχεία ) και Μακροθρεπετικά συστατικά( Πρωτεΐνες ,Λιπαρά ,Υδατάνθρακες ).

Τροφές όπως : Φυτικά υποκατάστατα γάλακτος (Γάλα σόγιας , αμύγδαλου ,κλπ), νηστίσιμο τυρί ,ταχίνι,μέλι, ξηροί καρποί ,όσπρια σε συνδυασμό με δημητριακά (Ρύζι,Κινόα, Κεχρί, Φαγόπυρο ,κλπ),λαδερά φαγητά και ζυμαρικά , μπορούν να καλύψουν επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες όλων των αθλητών ακόμα και σε έντονες προπονητικές περιόδους,θωρακίζοντας τον οργανισμό σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται ακόμα και οι πιο απαιτητικοί.

Συνεπώς ,στη νηστεία λέμε ΝΑΙ αλλά με προσοχή στις ποσότητες οι οποίες πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλητή ξεχωριστά!!!

Πηγή: dynamicsports.grΣχόλια