Οι πιο γνωστοί λόγοι καβγά στις διακοπές

Οι πιο γνωστοί λόγοι καβγά στις διακοπές

Όλοι μας στις διακοπές, όταν είμαστε με τον σύντροφό μας, έχουμε τσακωθεί για διάφορους λόγους. Κάποιες φορές είναι σοβαροί και άλλες φορές όχι. Διάβασε πιο κάτω τους 7 πιο συνηθισμένους λόγους καβγά στις διακοπές.

  1. Είσαι σοβαρή; Μιλάς στο κινητό σου τώρα;

Είσαι δικτυωμένη ακόμα και στις διακοπές και μάλλον μιλάς περισσότερο με τους συνεργάτες και τους φίλους σου παρά με το σύντροφο σου. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο και αρθρογράφο Vinita Mehta, οφείλεις να πάρεις από την πρώτη μέρα των διακοπών την απόφαση να χρησιμοποιείς το 4G σου μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ώστε να μην έχεις να αντιμετωπίσεις για άλλη μια φορά έναν -δικαίως- εκνευρισμένο σύντροφο. Αφιέρωσε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας σου για την επικοινωνία με τον κόσμο που άφησες πίσω σου.

  1. Τι είπες ότι θέλεις;

Το διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι πιθανό να προκαλέσει συζητήσεις με τον σύντροφό σου ή να ανακινήσει θέματα που μπορεί εύκολα να πυροδοτήσουν διαφωνίες ή και τσακωμούς. Αν σου συμβεί, μην αγχωθείς, μην τσαντιστείς -τουλάχιστον όχι αμέσως- και προσπάθησε να λύσεις την διαφωνία ήρεμα. Στην ανάγκη ανέβαλε τη συζήτηση-χαλάστρα των διακοπών.

  1. Δεν ξέρω τι θέλω, αποφάσισε εσύ για εμένα

Θέλεις να εξερευνήσεις το υπέροχο νησί που επέλεξες να περάσεις την άδειά σου αλλά νιώθεις τόσο κουρασμένη, που δεν μπορείς να καμουφλάρεις τη γκρίνια σου. Αν έχεις και τα παιδιά σου μαζί οι συνθήκες για να ξεσπάσει καβγάς είναι ιδανικές. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσεις πως το ότι βρίσκεσαι διακοπές δεν εξωραΐζει τα πάντα και πως δεν θα είναι τα πάντα τέλεια 24 ώρες το 24ωρο θα έχεις κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να διορθώσεις τις αναποδιές αντί απλά να παραπονιέσαι για αυτές. Εντόπισε ένα σκιερό μέρος, πάρε σνακς και νερό και ξεκουράσου για λίγο. Το διάλειμμα μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της ημέρας, αλλά και τη διάθεσή σου μόνο προς το καλύτερο.

  1. Μπορούμε απλώς να κοιμηθούμε;

Ο ένας βλέπει το υπέρδιπλο και άνετο κρεβάτι σαν τον παράδεισο του ύπνου και ο άλλος σαν το πιο πρόσφορο πεδίο για να γίνει κόλαση. Η άρνηση του σεξ την πρώτη μέρα μπορεί να καταστρέψει το καλό mood και των υπόλοιπων διακοπών. Εξήγησε απλά και ευγενικά πως μετά από ένα τόσο μεγάλο και κουραστικό ταξίδι οι επιδόσεις σου δεν θα είναι εκείνες που θα ήθελες και επιφυλάσσεσαι για την επομένη.

  1. Δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα.

Είσαι ενθουσιασμένη για όλα όσα έχεις προγραμματίσει αλλά τελικά εκείνος το μόνο που θέλει είναι να χαλαρώνει σε μια ξαπλώστρα και να λιάζεται όλη μέρα ή το αντίστροφο. Ξεκαθάρισε ο καθένας τα θέλω του, εξήγησε ο ένας στον άλλον πως φανταζόσουν τις πρώτες σου κοινές διακοπές σου και ξαναφτιάξε το πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και των δυο -στην ανάγκη δεις το αρχαιολογικό μουσείο χωρίς εκείνον. Είναι προτιμότερο να κάνεις για λίγες ώρες ο καθένας αυτό που τον ενδιαφέρει από το να περιφέρεστε μουτρωμένοι αγκαζέ.

 

 Σχόλια