Η προειδοποίηση του Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό, λίγο πριν την συνάντηση τους

Η προειδοποίηση του Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό, λίγο πριν την συνάντηση τους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, μιλώντας στο Συνέδριο του Economist:

«Η εμπιστοσύνη κερδίζεται μόνο αν οι πολιτικοί μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας αντί να καταφεύγουν σε δήθεν θεσμικές παρεμβάσεις που μόνο σκοπό έχουν τη διαχείριση της επερχόμενης εκλογικής ήττας».

Ένα μήνυμα ως προειδοποίηση προς την κυβερνητική ηγεσία, ότι τα θεσμικά τερτίπια με τον εκλογικό νόμο θα γυρίσουν μπούμερανγκ, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το απόγευμα στις 18:00 μ.μ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι μεγάλες θεσμικές παραβάσεις απαιτούν μία σοβαρή προϋπόθεση: Να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την επίτευξη εφήμερων κομματικών κερδών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε όσους επιχειρήσουν να πράξουν ακριβώς αυτό θα έδινα μια συμβουλή: Η κοινωνία είναι πολύ υποψιασμένη και μπορεί να διαγνώσει αμέσως τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τέτοιες πρωτοβουλίες», είπε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε την προειδοποίησή του, πιο συγκεκριμένη προς την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας:

«Εξάλλου, το πιο σημαντικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι η αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Και η εμπιστοσύνη κερδίζεται μόνο αν οι πολιτικοί μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας αντί να καταφεύγουν σε δήθεν θεσμικές παρεμβάσεις που μόνο σκοπό έχουν τη διαχείριση της επερχόμενης εκλογικής ήττας».

Με αυτή την εκτίμηση, θα πάει ο κ. Μητσοτάκης στο πρωθυπουργικό γραφείο. Όπως αναφέρουν πηγές από τη Συγγρού, θα ξανά μεταφέρει προς τον κ. Τσίπρα τη διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς θεωρεί, ότι δεν καθίσταται ο πολιτικά κατάλληλος χρόνος για να ανοίξει ένα τέτοιο ζήτημα.

Τα θέλω άλλωστε της μπλε ηγεσίας είναι ότι, όπως καταγράφεται σε όλες οι δημοσκοπήσεις οι συσχετισμοί δυνάμεων στην κοινωνία έχουν αλλάξει και όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Γι΄ αυτό υποστηρίζουν ότι οι φημολογούμενες αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση έχουν ως μοναδικό στόχο να στερήσουν την αυτοδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσεχείς κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

 Σχόλια