Οι προτάσεις των συνηγόρων για την επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Οι προτάσεις των συνηγόρων για την επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Προτάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η «ταχεία, ασφαλή, αξιοπρεπή και με δημοσιότητα εξέλιξη της διεξαγωγής» της δίκης της Χρυσής Αυγής καταθέτουν με υπόμνημα – ανοικτή επιστολή οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων  εν όψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αιχμή  την αναζήτηση τρόπων επιτάχυνσης της διεξαγωγής των μεγάλων σε διάρκεια δικών. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της πολύκροτης υπόθεσης Δ. Ζώτος, Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης και Κ. Σκαρμέας προτείνουν:

1) Την άμεση μεταφορά της από τον Κορυδαλλό (ιδίως τώρα που μεταξύ των κατηγορουμένων δεν θα υπάρχουν προσωρινά  κρατούμενοι) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, όπως έχει ζητηθεί τόσο από τους συνηγόρους, όσο και από την πρόεδρο της δίκης, καθώς και από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας του Κορυδαλλού, και η αποκλειστική διάθεση της αίθουσας αυτής για τη δίκη της Ε.Ο.Χ.Α.

2) Την απαλλαγή των μετεχόντων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από άλλες υπηρεσίες στη διάρκειά της, όπως επίσης έχει ζητηθεί από την πρόεδρο της δίκης.

«Καλούμε συνεπώς τους μετέχοντες στη σύσκεψη φορείς να λάβουν τα παραπάνω υπόψη τους και τους αρμόδιους, έστω και αργά, να τα αποφασίσουν» καταλήγουν στην επιστολή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της απόφασης του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα , Γ. Ρουπακιά λόγω λήξης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης. Στην σύσκεψη που συγκαλεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός ΔΔΑΔ κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Θάνου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασ. Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού  Συλλόγου Πειραιά κ. Γεώργ. Σταματογιάννης

Πηγή newsbeast.grΣχόλια