Η πρώτη αξιολόγηση στο επίκεντρο των συναντήσεων Τσακαλώτου με Μοσκοβισί & Τόμσεν

Η πρώτη αξιολόγηση στο επίκεντρο των συναντήσεων Τσακαλώτου με Μοσκοβισί & Τόμσεν

Ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε συναντήσεις που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Eurogroup.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και οι δύο συναντήσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα, και υπήρξε σαφής συνεκτίμηση της ανάγκης να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση.

Νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, έθεσε ως προϋπόθεση για την επιστροφή των δανειστών τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης προχωρούν καλά και σε εποικοδομητικό κλίμα.

Ακόμη, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αν και επεσήμανε ότι υπάρχει δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει, ωστόσο δήλωσε «αισιόδοξος», ότι εν τέλει θα υπάρξει «θετικό αποτέλεσμα», ενώ πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα συνεχίζεται χωρίς κάποιον εκτροχιασμό.Σχόλια