Η συνάντηση του Αλέξη και της Μπέτυς με τον Μπαράκ και τη Μισέλ

Η συνάντηση του Αλέξη και της Μπέτυς με τον Μπαράκ και τη Μισέλ

Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους ηγέτες που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, που συνόδευσε τον πρωθυπουργό, φορούσε ένα μαύρο λιτό φόρεμα σε ίσια γραμμή, μέχρι το γόνατο, το οποίο κατά πληροφορίες έραψε σε γνωστό οίκο μόδας στην Αθήνα, ειδικά για την περίσταση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σύστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, λέγοντάς της: «Αυτός είναι που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές στην Ελλάδα», ενώ συστήθηκαν μεταξύ τους και οι σύζυγοι των δύο ηγετών.

Τα δύο ζευγάρια έβγαλαν μαζί και τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει στη συνέχεια στους δημοσιογράφους άκρως εντυπωσιασμένος από το ύψος της Αμερικανίδας «πρώτης κυρίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας με τη σύντροφό του αποχώρησαν από το ξενοδοχείο New York Palace, όπου έγινε η δεξίωση και δείπνησαν οι δυο τους, πριν επιστρέψουν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ), στο ξενοδοχείο τους στο κεντρικό Μανχάταν.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνομιλία που είχαν Ομπάμα και Τσίπρας διήρκεσε τρία λεπτά, ήταν σε εγκάρδιο κλίμα και ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό όσα τού είχε πει κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Αυτά ήταν, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσιγκτον θα στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στις μεταρρυθμίσεις και για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Σύντομη αναφορά μεταξύ των δύο ανδρών έγινε στο προσφυγικό, αλλά και στο Κυπριακό.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Τσίπρας και Ομπάμα μέσα σε λίγες ώρες. Είχε προηγηθεί το σύντομο τετ-α-τετ των δύο ανδρών στο γεύμα που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, στους ηγέτες οι οποίοι μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα, στο πρώτο τετ-α-τετ, πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα και, αφού αντάλλαξαν χειραψία και χαμόγελα, του έδωσε και δια ζώσης συγχαρητήρια για τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -κάτι που είχε κάνει και τηλεφωνικώς, την επαύριον των εκλογών.

«Good job Alexis, congratulations» φέρεται να του είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε θερμά για τα καλά του λόγια και η σύντομη στιχομυθία τους έληξε με ένα «see you later», που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.Σχόλια