Η συνέντευξη Βαρουφάκη στο «Russian Today» που κατακεραυνώνει τον Αλέξη Τσίπρα (video)

Η συνέντευξη Βαρουφάκη στο «Russian Today» που κατακεραυνώνει τον Αλέξη Τσίπρα (video)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει τις θέσεις του και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραδόθηκε σε μία παράλογη λογική, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζει την κρίση. Υποστήριξε δε ότι ο ίδιος αντιστάθηκε στη συγκεκριμένη λογική για πέντε χρόνια.

«Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε μία αποτίμηση των έργων του, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, τόνισε ότι δεν μετανιώνει για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε την τρόικα και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν ο Θεός και οι άγγελοι του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει».

Ο Βαρουφάκης παραχώρησε τη συνέντευξη στο Λονδίνο όπου βρίσκεται για να υποστηρίξει το νέο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν και να προσφέρει τις συμβουλές του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Σχόλια