Η συνομιλία του Αλέξανδρου Βέλιου με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Η συνομιλία του Αλέξανδρου Βέλιου με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Ο κ. Θεοδωράκης, που έχει ταχθεί υπέρ της ευθανασίας δημόσια, μίλησε στον «Αθήνα 9,84» για τη φιλία του με τον Αλέξανδρο Βέλιο.

«Τον Αλέξανδρο τον γνώρισα την εποχή που διεκδικούσαμε το δικαίωμα, διότι στην Ελλάδα δεν ήταν πάντα όλα αυτονόητα, να ιδρύονται ραδιοφωνικοί σταθμοί, δημοτικοί καταρχήν, ιδιωτικοί, ραδιόφωνα παρέας. Υπήρξε λοιπόν μία εποχή που το κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ τότε, έλεγε θα ρίξω τους δορυφόρους που θα εκπέμψουν ραδιοφωνικά προγράμματα στη χώρα. Εμείς μία παρέα ατάκτων στο ραδιόφωνο χωρίς καμία υποστήριξη, υποστηρίζαμε ότι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα σε αυτούς τους σταθμούς να υπάρχουν. Ήμουν στο εγχείρημα του Ρούσου από την πρώτη μέρα και ο Αλέξανδρος Βέλιος ήταν από αυτούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή».

Οσον αφορά τη συνομιλία τους ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Κατά μία συνωμοσία της τύχης εχθές το απόγευμα συνομίλησα με τον Αλέξανδρο καθώς βρέθηκα με έναν κοινό μας φίλο ο οποίος μου ανέφερε ότι με ψάχνει ο Αλέξανδρος. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι υπολογίζει να “φύγει” σε καμιά βδομάδα, ότι θέλει να το κάνει αξιοπρεπώς, ότι νιώθει πλήρης και ευτυχισμένος και μου ζήτησε να μην κάνω πίσω σε αυτό που και ο ίδιος ζητάει, στο να πάρουμε δηλαδή μία πολιτική πρωτοβουλία για το δικαίωμα των ανθρώπων να φεύγουν με αξιοπρέπεια. Του υποσχέθηκα ότι αυτό θα γίνει. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες συνεργαζόταν με έναν βουλευτή μας για την ύπαρξη ενός νομοθετικού πλαισίου, μίας νομοθετικής πρότασης και είναι κάτι που θα το κάνουμε. Είπαμε ότι θα βρεθούμε από κοντά τις επόμενες μέρες, κάτι που πλέον δεν είναι δυνατό. Τον αποχαιρετώ και θα τον θυμάμαι σαν ένα τολμηρό, αξιοπρεπή και ασυμβίβαστο άνθρωπο».

Πηγή: Η συνομιλία του Αλέξανδρου Βέλιου με τον Σταύρο Θεοδωράκη -Λίγες ώρες πριν πεθάνει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/286712/i-synomilia-toy-alexandroy-velioy-me-ton-stayro-theodoraki-liges-ores-prin-pethanei#ixzz4JNJpRrjxΣχόλια