Η τελευταία συνέντευξη του Ασημάκη Κατσούλα

Η τελευταία συνέντευξη του Ασημάκη Κατσούλα

Ασημάκης Κατσούλας. Ένα όνομα που γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο «εγκέφαλος» των «Σατανιστών της Παλλήνης», που είχε συλληφθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1993, αφέθηκε πριν από μερικές μέρες ελεύθερος. Ο Κατσούλας ήταν ο τελευταίος εκ των σατανιστών που βρισκόταν στη φυλακή, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν αφεθεί ελεύθεροι ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη. Πρώτη αποφυλακίστηκε, το 2001 η Δ. Μαργέτη και δεύτερος ο Μ. Δημητροκάλης, το 2014.

kats004

Στην τελευταία του συνέντευξη, τον Μάιο του 2010, ο Ασημάκης Κατσούλας μιλώντας στο Πέτρο Κουσουλό και την εφημερίδα VETO είχε ξεκαθαρίσει ότι «Δεν είμαι παιδεραστής, άδικα με κατηγορούν», καθώς το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων κοριτσιών. Σύμφωνα με την δικογραφία που είχε σχηματιστεί εκείνη την περίοδο ο Κατσούλας μαζί με έναν ακόμη συγκρατούμενό του προσποιούμενοι ότι ήταν αστυνομικοί παρενοχλούσαν τηλεφωνικά ανήλικα κορίτσια. O ίδιος είχε αρνηθεί τα πάντα κάνοντας λόγο για «πλεκτάνη» προκειμένου να στερηθεί την άδειά του… 

katsoulas

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας με τη συνέντευξη Κατσούλα στον Πέτρο Κουσουλό:

Υπό κανονικές συνθήκες ο «μαύρος άγγελος» της δεκαετίας του 90’, ο διάσημος ισοβίτης Ασημάκης Κατσούλας, θα απολάμβανε από χθες (έστω και προσωρινά) στιγμές… ελευθερίας επωφελούμενος την άδειά που ήταν προγραμματισμένο να πάρει από τις φυλακές υψίστης Ασφαλείας του Μαλανδρίνου στις οποίες διαβιοί τα τελευταία επτά χρόνια.

Η πραγματικά περίεργη, όμως, ιστορία που άρχισε να ξετυλίγεται από το πρωί της 12ης Μαΐου όχι μόνο «απαγόρευσε» από τον (πάλαι ποτέ) σατανιστή της Παλλήνης την έξοδό του από το σωφρονιστικό κατάστημα αλλά επανέφερε το όνομά του στο φως της δημοσιότητας.

Κατά την αστυνομία ο Ασημάκης Κατσούλας μαζί με τον συγκρατούμενό του Θεόδωρο Γεωργόπουλο χρησιμοποιούσαν τηλεκάρτες και καλούσαν από τους θαλάμους της φυλακής σε σπίτια ανήλικων κοριτσιών. Παρίσταναν τους αστυνομικούς, έλεγαν ότι τηλεφωνούσαν από την Ασφάλεια, «παραμύθιαζαν» τους γονείς ότι τα παιδιά τους είναι μπλεγμένα σε υποθέσεις διακίνησης πορνογραφικού υλικού και στη συνέχεια –κατά την Αστυνομία πάντα- συνομιλούσαν με τα ίδια τις ίδιες τις ανήλικες κοπέλες τις οποίες παρενοχλούσαν σεξουαλικά με ανήθικες εκφράσεις υποστηρίζοντας ότι τις υποβάλλουν σε «τηλεφωνική εξέταση DNA».

imagehandler-8

Αυτή είναι η κατηγορία που –σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία- βαραίνει τον Ασημάκη Κατσούλα. Κατηγορία την οποία ο διάσημος ισοβίτης όχι μόνο αρνείται πεισματικά αλλά μιλώντας την δική του αλήθεια μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου, χαρακτηρίζει «κατασκευασμένη» από κάποιους τρίτους με σκοπό να εμπλακεί σε μια ακόμα ποινική υπόθεση και να χάσει την άδειά του.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει όχι μόνο δεν γνωρίζει τον άνθρωπο με τον οποίο συγκατηγορείται, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει περάσει κρατούμενος με τέτοιο όνομα από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι μπορεί τόσα χρόνια να έχει «αποδεχτεί» όλους τους χαρακτηρισμούς που έχουν «συνοδεύσει» το όνομά του ωστόσο εκείνο που με τίποτα δεν μπορεί να ανεχτεί είναι να τον αποκαλούν «παιδεραστή» προσθέτοντας παράλληλα ότι εκτίει φιλήσυχα την ποινή του και εργάζεται καθημερινά στη καντίνα αλλά και το λογιστήριο της φυλακής.  

«Να σας πως για το ποιόν και το ήθος μου; Δεν έχω να σας πω ότι είμαι το πλέον αθώο άτομο. Στα 18 χρόνια που είμαι μέσα το μόνο που δεν μπορεί να με πει κάποιος είναι «παιδεραστή». Το σατανιστής το δέχτηκα. Το φονιάς το δέχτηκα και τότε είχα τον αντρισμό να πω «ναι το έκανα». Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου, ποτέ δεν κρύφτηκα πουθενά. Όμως βρίσκομαι τόσα χρόνια στις φυλακές και ο μόνος λόγος να κινδυνεύω να πάρω πειθαρχικό είναι μήπως χτυπήσω κάποια άτομα, όπως τους παιδεραστές. Και να πούνε τώρα εμένα παιδεραστή, να πουν ότι παρενοχλούσα κοριτσάκια;», είναι το ξέσπασμα που κάνει και συνεχίζει:

«Ακόμα και από τις φυλακές Μαλανδρίνου μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι ουδέποτε πέρασε τέτοιος κρατούμενος από εδώ. Αυτή τη στιγμή έχει φθάσει στα χέρια μου η δικογραφία και κατηγορούμαι από κοινού μαζί με τον Θεόδωρο Γεωργόπουλο. Η Ασφάλεια είναι σαφής. Λέει ότι έχει αναγνωριστεί η φωνή και η τηλεκάρτα του Γεωργόπουλου και του Κατσούλα οι οποίοι έπαιρναν τα κοριτσάκια μαζί. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιος ισοβίτης Θεόδωρος Γεωργόπουλος, όμως δεν έχω βρεθεί ποτέ μαζί του, ούτε έχω κάποια άλλη σχέση με τον συγκεκριμένο. Δεν είναι στο Μαλανδρίνου, δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του εδώ αυτός ο άνθρωπος. Αυτό μπορεί να σας το διαβεβαιώσει, γιατί θα το πάρω και εγώ εγγράφως, η γραμματεία της φυλακής».

katsoulas-2312

  • Άρα τι εικάζετε ότι έχει συμβεί;

Τι άλλο από τη λέξη μηχανή. Έγραψε κανείς ότι το 2005 όταν έγινε αυτό με την Αλβανίδα (σ.σ. ο Ασημάκης Κατσούλας είχε κατηγορηθεί ότι κατά τη διάρκεια μιας άδειας είχε «απαγάγει» μια νεαρή γυναίκα) εγώ τελικά αθωώθηκα και στις 19 Μάιου (σ.σ. χθες) έβγαινα και πάλι με άδεια; Λέτε εσείς να είναι τόσο τρελοί που να έδιναν άδεια σε κάποιον που πήρε απαγωγή μια γυναίκα; Πάλεψα επί πέντε χρόνια, δικαστήρια επί δικαστηρίων και τελικά αθωώθηκα. Και το μόνο που ξέρουν να λένε είναι ο σατανιστής ο μπήξε και ο δήξε. Όλα τα δέχομαι, αλλά όχι παιδεραστής. Θα σας πως και κάτι άλλο… Κατά καιρούς μιλούσα στο τηλέφωνο με διάφορες κυρίες, πάντοτε ενήλικες. Με κάποιες από εκείνες έτυχε να τσακωθώ. Γνωρίζω κυρία συγκεκριμένη η οποία έχει δίδυμα κοριτσάκια που βρίσκονται κοντά στα 12.

  • Δηλαδή πάει κάπου το μυαλό σας;

Έχουμε βγάλει την άκρη και εγώ και οι δικοί μου και οι δικηγόροι μου. Δεν έχω βάλει το κεφάλι στα σκέλια γιατί είμαι αθώος. Τις ημέρες εκείνες τις τραγικές των αρχών του 90’ παραδέχθηκα τα πάντα. Είχα τον ανδρισμό και το σθένος και δεν έβαλα κανένα στη φυλακή μαζί μου. Με έδιναν, αλλά δεν έδωσα κανέναν. Δεν έγινα, τώρα, ξαφνικά παιδεραστής, ρουφιάνος και π…. Δεν μπορώ όμως αυτή τη χλεύη. Γιατί είμαι σε ένα χώρο, εκτίω την ποινή μου και δικαία γιατί είμαι ένοχος. Αλλά όχι ότι έκανα κάτι σε μικρά παιδάκια κύριε. Γιατί θέλω και εγώ αύριο να έχω μικρά παιδάκια…

  • Δηλαδή ουδέποτε πήρατε τηλέφωνο σε σπίτι ανηλίκων όπως υποστηρίζει ένας πατέρας;

Όχι. Ουδέποτε έχω πάρει τηλέφωνο και θα τον καλέσω τον άνθρωπο να συνομιλήσουμε. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Τώρα ποιος είναι ο «δάκτυλος» για να μπλέξω, αν είναι η εισαγγελία αν είναι η αστυνομία, δεν ξέρω τι να υποθέσω. Δεν μπορώ να γίνω Κάλχας. Όποτε πάντως ο Κατσούλας πάει να πάρει άδεια, κάτι βρίσκουμε…».

  • Στη φυλακή εργάζεσθε κάπου;

Ναι. Κάνω ημερομίσθια στην καντίνα αλλά και στο λογιστήριο της φυλακής.

upl5336c2ab602b2

Ελεύθερος ο Κατσούλας, επιστρέφει στην Παλλήνη

Σήμερα, ο 45χρονος Κατσούλας είναι πλέον ελεύθερος, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν ότι είχαν στα χέρια τους μια θετική πρόταση, αφού δεν είχε παραβιάσει καμία από τις 32 άδειες που είχε λάβει. Επίσης δεν είχε σε βάρος του κανένα πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο Κατσούλας στις φυλακές είχε στο ενεργητικό του πάνω από 5.000 μεροκάματα. Από το ζαχαροπλαστείο και τις καλλιέργειες μέχρι την κτηνοτροφία.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λέγεται ότι ήταν σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο μαντρί που βρίσκεται έξω από τις φυλακές.

Κατά πληροφορίες ο Κατσούλας επιστρέφει στην Παλλήνη, είναι μνηστευμένος εδώ και καιρό και θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα την 1η και την 16η κάθε μήνα.

upl532b4c3aca6cf

Ποιος είναι ο Ασημάκης Κατσούλας

Γεννημένος στις 27/5/72 είναι γόνος μέσης αστικής οικογένειας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, από το 1989 και μετά, όταν και είχε συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, διέθετε ήδη ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, επιβλητική εμφάνιση, ενώ διακατεχόταν από ανησυχία πνεύματος. Ήταν ιδιαίτερα πειστικός ομιλητής στις συζητήσεις μεταξύ των συνομηλίκων του. Ανάμεσα στα μουσικά του ακούσματα περιλαμβάνονταν ήχοι της heavy metal μουσικής, οι οποίοι φαίνεται να του ενεργοποίησαν σύμφωνα με τους ειδικούς το ενδιαφέρον για βιβλία αποκρυφιστικού περιεχομένου.

Οι γονείς του τον χαρακτήρισαν στις καταθέσεις ως ήσυχο παιδί, το οποίο έμενε αρκετά συχνά μέσα για να διαβάσει και δεν ξόδευε σχεδόν ποτέ του χρήματα. Ωστόσο όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, από τα 18 του χρόνια ο χαρακτήρας του άρχισε να αλλάζει και αναλωνόταν συχνά σε ακραίες συμπεριφορές, γεγονός που οι γονείς του απέδωσαν σε εφηβικές ανησυχίες. Σιγά-σιγά ο Κατσούλας και κυρίως μετά το 1990 άρχισε να χάνει την επαφή με την οικογένειά του, ώσπου αποξενώθηκε ολοκληρωτικά και οι πράξεις του παρέμεναν σε αυτούς άγνωστες έως και τη σύλληψή του το 1993. Οι συγκατηγορούμενοί του τον σκιαγραφούσαν σαν μια αυταρχική προσωπικότητα που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.

satanistes-pallini

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Ήταν Δεκέμβριος του 1993, όταν στο φως ήρθε η φρικιαστική δολοφονία της 14χρονης Θεοδώρας Συροπούλου. Δολοφόνοι της ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η φίλη τους Δήμητρα Μαργέτη, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ασχολούνται με τον σατανισμό και να κάνουν διάφορες τελετές με θυσίες ανθρώπων.

Κατσούλας και Δημητροκάλης, 21 και 19 ετών αντίστοιχα, έκαναν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και στο Κορωπί, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να μυήσουν και άλλους συνομηλίκους τους.

Οι δυο τους μάλιστα είχαν ομολογήσει τα εγκλήματά τους, αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τις ανθρωποθυσίες.

Όπως ομολόγησαν, στις 27 Αυγούστου 1992 με το πρόσχημα της λευκής μαγείας, οδήγησαν την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου στη θέση Σέσι στο Κορωπί και όπως αποκαλύφθηκε ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός.

kats005

Το δεύτερο θύμα ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, την οποία στις 14 Απριλίου 1993 την σταμάτησαν την ώρα που επέστρεφε σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τη δουλειά της και με το πρόσχημα ότι ήταν αστυνομικοί την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου και την σκότωσαν.

kats006

Να σημειωθεί ότι ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλης ομολόγησαν τα εγκλήματά τους, ενώ η Δήμητρα Μαργέτη κατηγορήθηκε για συνέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Βοσκός & ζαχαροπλάστης μέσα στη φυλακή ο Ασημάκης Κατσούλας-Το χρονικό της φρίκηςΣχόλια