Οι τέσσερις ρυθμίσεις που θα προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες για τα… κόκκινα δάνεια

Οι τέσσερις ρυθμίσεις που θα προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες για τα… κόκκινα δάνεια

Σε ρυθμίσεις «κόκκινων» στεγαστικών, επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων «οδηγεί» τις εμπορικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος με βάση την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Με λίγα λόγια, οι τράπεζες πλέον θα προτείνουν λύσεις στους δανειολήπτες τους έτσι ώστε τα κόκκινα δάνεια να αρχίσουν και πάλι να εξυπηρετούνται.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι δεκάδες χιλιάδες εκείνοι που με τον νόμο Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουν παγώσει τις πληρωμές σε ορισμένες περιπτώσεις οι προτάσεις των τραπεζών θα είναι αρκετά δελεαστικές.

Οι βασικότερες ρυθμίσεις που θα προτείνουν σύμφωνα με το «Έθνος» οι τράπεζες στους δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια είναι:

1. Ανταλλαγή του ακινήτου που είναι υποθηκευμένο με άλλο ακίνητο μικρότερης αξίας.

2. Σπάσιμο του δανείου σε δύο μέρη, όπου το ένα τμήμα θα εξυπηρετείται κανονικά και το υπόλοιπο θα «παγώνει» για διάστημα που θα συμφωνηθεί μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη.

3. Επιμήκυνση της διάρκειας και πέραν του προσδόκιμου ορίου ζωής του δανειολήπτη με μεταφορά βαρών στους εγγυητές – κληρονόμους.

4. Μεταφορά της κυριότητας του ακινήτου στην τράπεζα και ο δανειολήπτης θα μένει στο σπίτι του πληρώνοντας ενοίκιο, το οποίο θα καθορίζεται με βάση τις τιμές που ισχύουν σήμερα στην αγορά.Σχόλια