Η Θάνου συγκαλεί τον Άρειο Πάγο για τα όρια συνταξιοδότησης

Η Θάνου συγκαλεί τον Άρειο Πάγο για τα όρια συνταξιοδότησης

Την Τετάρτη συγκαλούνται στον Άρειο Πάγο οι Ολομέλειες των αρεοπαγιτών και των εισαγγελέων, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το ζήτημα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Μετά από αναβολή της συνεδρίασης που είχε οριστεί στις 24 Ιανουαρίου, με εισηγήτρια την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Κιουρτσόγλου, με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν έτοιμη, στην αυριανή συνεδρίαση θα υπάρξουν δύο εισηγήσεις, μια της κυρίας Θάνου και δεύτερη του αντιπροέδρου κ. Γεώργιου Σακκά.
Η κ. Κιουρτσόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου, αντικαταστάθηκε, όταν γνωστοποίησε ότι θα υποστήριζε στην εισήγησή της ότι μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να γίνει η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών.
Η κυρία Θάνου υποστηρίζει ότι και με το ισχύον Σύνταγμα είναι δυνατή η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών – και για τον λόγο αυτό συγκάλεσε την διοικητική ολομέλεια για να εκφράσει την άποψή της.
Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ύστερα από αίτημα των 15 από τους 17 συνολικά υπηρετούντες αντεισαγγελείς του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου, συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη, την ολομέλεια των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Η κυρία Δημητρίου, όρισε ως εισηγητή στην Ολομέλεια τον αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Παρασκευαίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα περί αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών είχε πρώτο  αποκαλύψει τον Σεπτέμβριο το e reportaz:

Οι φήμες για την… συνταξιοδότηση στα 70! Ποιον αφορούν;

To ‘σχέδιο Θάνου’ για συνταξιοδότηση στα 70 και ο αναβρασμός στην Λουκάρεως

 Σχόλια