Η τραγουδίστρια που εγκατάλειψε τα εγκόσμια για να γίνει μοναχή Θεονύμφη

Η τραγουδίστρια που εγκατάλειψε τα εγκόσμια για να γίνει μοναχή Θεονύμφη

Θεονύμφη. Ετσι ονομάζεται πλέον η Μαίρη Αλεξοπούλου η τραγουδίστρια της δεκαετία του ’60, καθώς ένα τραγικό συμβάν την οδήγησε στο να παρατήσει την καριέρα της και να γίνει μοναχή.

Η ίδια μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και την επιλογή της να γίνει μοναχή.

«Είχα σπάσει το ένα ισχίο πριν από δύο χρόνια και τώρα έσπασα και το άλλο. Είναι για μένα ακόμα μια δοκιμασία. Υπάρχει και ο διάβολος που χτυπάει αλύπητα, όταν κάνεις κάτι καλό για τον Θεό, έτσι γίνεται. Εγώ δοξάζω καθημερινά τον Θεό που είμαι ζωντανή και προσεύχομαι για Εκείνον. Έχω πολλή αγάπη από τον κόσμο. Το μόνο κακό είναι ότι ζω πάρα πολλά χρόνια εντελώς μόνη μου εδώ στο μοναστήρι, μέσα στην ερημιά και αυτό είναι δύσκολο. Και κλέφτες έχουν μπει και μεγάλες δυσκολίες έχω περάσει, όμως προσεύχομαι και παίρνω δύναμη. Γιατί πλέον τα χρόνια πέρασαν, μεγάλωσα και πρέπει να προσέχω τα πάντα» είπε μεταξύ άλλων η Μαίρη Αλεξοπούλου.

Και συνέχισε: «Είμαι πλέον 78 ετών, αλλά δεν με νοιάζει για μένα και όσα περνάω, με νοιάζει για την κόρη μου. Πέρασαν 35 χρόνια από την ημέρα της Αναλήψεως που την πήρε ο Κύριος κοντά Του και οι μνήμες είναι ακόμα νωπές για μένα».

Πηγή: iefimerida.gr


Σχόλια