Η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες & βίντεο από τον τζιχαντιστή με το καπέλο

Η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες & βίντεο από τον τζιχαντιστή με το καπέλο

Νέες φωτογραφίες και βίντεο του τρίτου τρομοκράτη στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, του άνδρα με το καπέλο και το λευκό πανωφόρι που καταζητείται μετά την επίθεση, έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία.

Με τις νέες εικόνες δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για την εμφάνιση του τρομοκράτη – τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά -, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αναγνώρισή του.

4

Παράλληλα, στο βίντεο που έδωσαν οι βελγικές αρχές στη δημοσιότητα παρουσιάζονται οι κινήσεις τους άνδρα στις Βρυξέλλες, ενώ σημειώνεται και ότι ο άνδρας με το λευκό πανωφόρι εθεάθη και σε ξενοδοχείο της βελγικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία καλεί τους επισκέπτες του ξενοδοχείου να αναζητήσουν αν έχουν τυχόν φωτογραφίες ή βίντεο που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τον ύποπτο.

Αναλυτικά η διαδρομή που ακολούθησε:

7.58: βγαίνει από το κτίριο, στρίβει δεξιά στο πάρκινγκ και βγαίνει από το αεροδρόμιο
Στη συνέχεια διασχίζει με τα πόδια την πόλη του Ζάβεντεμ, πετώντας το ανοιχτόχρωμο σακάκι του.

8.50: Έφτασε στη διασταύρωση των Daalstraat Grote και Leuvensesteenweg. Φοράει ανοιχτόχρωμο πουκάμισο, έχοντας σηκώσει τα μανίκια του.

9.42: Στη συνέχεια περνάει από τη διασταύρωση , όπου έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας

9.49: Συνεχίζει να οδηγεί στο δρόμο του Leuven, όπου τον “έπιασε” η κάμερα. Στη συνέχεια έκανε παράκαμψη στη λεωφόρο Brabanconne, για να μπει στην οδό Noyer στις 9.50

 

2

Το εγκαταλελειμμένο σακάκι είναι ανοιχτού χρώματος και στο εσωτερικό του έχει κουκούλα σε σκούρο χρώμα. Αυτό το σακάκι θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες στις αρχές αν βρεθεί. Το πουκάμισο φαίνεται να είναι γαλάζιο, ενώ φορούσε σκούρο παντελόνι και καφέ παπούτσια με μεγάλη λευκή σόλα.

 

3

Η βελγική αστυνομία έχει δημιουργήσει και την τηλεφωνική γραμμή 0800 30 300, στην οποία παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε για την υπόθεση να καλέσουν ώστε να συνεισφέρουν στις έρευνες.Σχόλια