ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο… βουλευτών για αγροτικό

ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο… βουλευτών για αγροτικό

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην επαρχία, καθώς θεωρούν πως οι υπουργοί δεν τους ενημέρωσαν σωστά περί ασφαλιστικού και δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα που δημιουργεί αγροτικό στην περιφέρεια.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις, τόσο για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό και για την φορολόγηση των αγροτών όσο και για την συνολική διαχείριση του θέματος από το Μαξίμου και τους αρμόδιους υπουργούς. Θεωρούν ότι οι υπουργοί δεν γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα και ότι δεν τους ενημέρωσαν.

Η πιο έντονη είναι η αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή εάν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει νομοσχέδιο με τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών. Δεν το ψηφίζω. Στο μνημόνιο μια φορά μόνο ψήφισα γιατί ήθελα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Και όταν έκανα την κωλοτούμπα που λέτε εσείς, μιλούσαν για διαπραγμάτευση και παράλληλο πρόγραμμα. Άρα να εξαντλήσουμε τη διαπραγμάτευση και το παράλληλο». Εκτίμησε επίσης ότι «η κυβέρνηση θα πέσει αν το φέρει, όχι αν δεν την ψηφίσουμε» και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις «δεν πέφτουν μόνο από τους βουλευτές, από τα χεράκια, αλλά από την κοινωνική αναταραχή».

Η σημαντικότερη… είδηση που έβγαλε ο κρητικός βουλευτής ήταν πως υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του βουλευτές που δεν θα το ψηφίσουν, με τους οποίους έχει μιλήσει και ερωτηθείς να μιλήσει πιο συγκεκριμένα κάλεσε να υπολογίσει κάποιος βουλευτές που έρχονται από αγροτικές περιοχές. «Αφήστε τους να πάνε Σαββατοκύριακο στις περιφέρειες και τότε θα δούνε. Τα Χριστούγεννα έκανα περιοδείες και είχα δει το κλίμα ποιο είναι. Ένα μήνα φωνάζω για τις εισφορές», τόνισε και σημείωσε ότι «καλά θα κάνει ο κ. Κατρούγκαλος αυτό το πράγμα αμέσως να το βελτιώσει».

Τι περιλαμβάνει το αγροτικό:

-αύξηση της φορολόγησης από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στην συνέχεια στο 26%

-διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου αρχικά, από το 27,5% στο 55% και από την επόμενη χρονιά στο 100%

-φορολόγηση και των αγροτικών επιδοτήσεων

-αύξηση ασφαλιστικών εισφορών με την εξομοίωσή τους με τις κατώτερες εισφορές του ΙΚΑ, αυτό σημαίνει τριπλασιασμό των εισφορών που καταβάλλουν τώρα οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ

-μείωση αρχικά στο μισό και στην συνέχεια κατάργηση της φοροαπαλλαγής στο αγροτικό πετρέλαιο

-παραμένει ο ΕΝΦΙΑ για οικίες και αγροτεμάχια

-αυξάνεται από το 13% στο 23% η επιβάρυνση για τα αγροτικά εφόδια, σπόροι, λιπάσματα, ανταλλακτικά κλπ. Αυτό σημαίνει μαζί με το πετρέλαιο τεράστια επιβάρυνση του κόστους αγροτικής παραγωγής.Σχόλια