Η βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας μου

Η βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας μου

Οι περισσότεροι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι η καλύτερη ώρα για να φροντίζεις το δέρμα του προσώπου σου είναι τη νύχτα. Όλο το βράδυ το δέρμα μπορεί να δεχτεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που θα του προσφέρεις. Διάβασε παρακάτω λεπτομέρειες για το πώς θα φροντίζεις το δέρμα σου το βράδυ πριν κοιμηθείς.

 

Σε ποια ηλικία χρειάζεσαι κρέμα νυχτός;

Ειδικά αν ο τύπος του δέρματός σου είναι ξηρός, ξεκίνα να χρησιμοποιείς κρέμα νύχτας ακόμη κι αν είσαι μόνο 25 χρόνων. Η δερματολόγος Καίτη Μουλοπούλου-Καρακίτσου στο βιβλίο τηςΜαθαίνω να φροντίζω το δέρμα μου αναφέρει πως στη νεανική ηλικία, περίπου μέχρι τα 30, θεωρείται υπερβολή η χρήση της. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την ηλικία οι μηχανισμοί ανανέωσης του δέρματος βρίσκονται ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση και δε χρειάζονται ενίσχυση, εκτός κι αν κάτι τέτοιο υπαγορεύεται από τον τύπο του δέρματος και τη γενικότερη στάση ζωής που ακολουθούμε. Είναι επιβεβαιωμένο πάντως το γεγονός, πως από τα 30 και μετά η κατάλληλη κρέμα νύχτας μπορεί να προλάβει τη φωτογήρανση και τη δημιουργία ρυτίδων. Ενώ για τις ηλικίες άνω των 40-45, θα θεωρούσα ως ειδικός τη χρήση της αναγκαία, γιατί μειώνονται τα λιπίδια της επιδερμίδας, εξαιτίας της εμμηνόπαυσης.

 

Βοήθησε τη νύχτα και την κρέμα σου να σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη

Υπάρχουν μερικές τεχνικές που θα μετατρέψουν το δέρμα του προσώπου σου σε κατάλληλο έδαφος για να δεχτεί τη νυχτερινή περιποίηση ομορφιάς που του επιφυλάσσεις:

  1. Τεχνική χαλάρωσης του προσώπου

Κλείσε τα μάτια και κάλυψε το πρόσωπό σου με τις παλάμες για μερικά δευτερόλεπτα. Γλίστρησε απαλά τις παλάμες σου προς τα πλαϊνά άκρα του προσώπου και άσκησε χαλαρή πίεση στην περιοχή των ματιών. Επανάλαβε τρεις φορές.

  1. Αντιγηραντικές κινήσεις χαλάρωσης

Ξεκίνα με απαλό μασάζ από τα πτερύγια της μύτης προς το κέντρο του μετώπου και συνέχισε στο περίγραμμα του προσώπου, μέχρι το πιγούνι. Επανάλαβε τρεις φορές.

  1. Ανοδικές κινήσεις λείανσης

Τοποθέτησε την παλάμη σου οριζόντια και πραγματοποίησε κινήσεις με ανοδική φορά, από τη βάση του λαιμού προς τον κρόταφο.

  1. Σύσφιγξη του περιγράμματος του προσώπου

Κλείνοντας σφιχτά τα δόντια σου, εντόπισε με τα άκρα των δαχτύλων σου το μυ των ζυγωματικών. Στη συνέχεια, άνοιξε το στόμα και πίεσε τα δάχτυλά σου προβάλλοντας ελεγχόμενη αντίσταση στο μυ. Επανάλαβε τρεις με πέντε φορές.

  1. Τονωτικές μαλάξεις στα ζυγωματικά

Γλίστρησε με δύναμη τα δάχτυλα στην επιδερμίδα σου, από το πιγούνι προς το επάνω τμήμα των ζυγωματικών, οριζοντίως μέχρι το αφτί και έπειτα προς τα κάτω, μέχρι τα εξωτερικά άκρα του σαγονιού. Επανάλαβε τρεις φορές.

 

 



Σχόλια