Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζει «παρατηρητήριο» για τις μνημονιακές επιπτώσεις στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζει «παρατηρητήριο» για τις μνημονιακές επιπτώσεις στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα

Μηχανισμό αξιολόγησης των μνημονίων από ανθρωπιστική σκοπιά, ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο τυχόν παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών εκ της επιβολής των μνημονιακών προγραμμάτων, σκοπεύει να συστήσει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως προανήγγειλε η ίδια σήμερα μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιώργο Σταυρόπουλο.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου εξήρε την σημασία της πρότασης που υπέβαλε ο κ. Σταυρόπουλος για τη δημιουργία παρατηρητηρίου και μηχανισμών αξιολόγησης των μνημονιακών επιπτώσεων στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, και δήλωσε ότι την υιοθετεί.

«Θα αναλάβω πρωτοβουλίες προκειμένου η πρόταση αυτή να γίνει πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής.

«Δεν μπορεί να αποτιμώνται μόνο οι οικονομικές συνέπειες των πολιτικών, δεν μπορεί να αποτιμώνται σε επίπεδο περιβαλλοντικής νομοθεσίας οι περιβαλλοντικές συνέπειες και να μην αποτιμάται εκείνο που αποτελεί από τα ανεκτίμητα κεκτημένα του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτισμού, η επίπτωση συγκεκριμένων πολιτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε η ίδια.Σχόλια