Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε την «Πλεύση Ελευθερίας»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε την «Πλεύση Ελευθερίας»

Την δική της «Πλεύση Ελευθερίας» παρουσίασε σήμερα το απόγευμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

H εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη στις 19:00, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44) και, όπως η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου επισημαίνει, θα σημάνει την «πλεύση μας προς το μέλλον». Χαρακτηριστικό ότι στην έναρξη της εκδήλωσης ακουγόταν από τα μεγάφωνα το τραγούδι «People have the power», που ήταν συνυφασμένο με την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την τοποθέτησή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως το νέο κόμμα στρέφεται «κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται».

«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας της και υπογράμμισε πως το νέο κόμμα είναι ανοιχτό σε όλους. «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας -κάτι που, σύμφωνα με τα λόγια της, είναι πράξη ανυποταγής.

Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια, είπε ακόμα και έκανε λόγο γιαγια αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία τοΜνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

Αναφερόμενη στο περσινό δημοψήφισμα, η ίδια έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και είπε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Εν συνεχεία, επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους της του ΣΥΡΙΖΑ και καταφέρθηκε ενάντια της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουν». Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τους πρώην πολιτικούς της συνοδοιπόρους συνθηκολόγησαν και ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας.

«Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα είμαστε πολλές και πολλοί στην πρώτη γραμμή» είπε και υποσχέθηκε ότι «όσο ζω και αναπνέω και όσο υπάρχει η Πλεύση Ελευθερίας, δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος, που θα αισθανθεί μόνος του στη μάχη. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μάχη απελευθέρωσης και θα την κερδίσουμε, αν την δώσουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.Σχόλια