Ιαματικός τουρισμός: Μεγάλες ευκαιρίες και γέννηση πολλών success stories

Ιαματικός τουρισμός: Μεγάλες ευκαιρίες και γέννηση πολλών success stories

Μεγάλες ευκαιρίες, με την αξιοποίηση των οποίων μπορούν να γεννηθούν πολλά… success stories ακόμα και μέσω της οικονομικής κρίσης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας της χώρας μας, προσφέρει το πεδίο του ιαματικού τουρισμού, και οι ξένοι επενδυτές φαίνεται να το γνωρίζουν ήδη πολύ καλά, αφού οι κρούσεις που κάνουν τον τελευταίο χρόνο είναι ολοένα και πιο έντονες.

Ρώσοι, Αυστραλοί, Κινέζοι, Ιταλοί, Γερμανοί, αλλά και Έλληνες του εξωτερικού και του εσωτερικού, έχουν δηλώσει έτοιμοι να επενδύσουν σοβαρά κεφάλαια στον τομέα του ιαματικού τουρισμού της χώρας μας και στο πλαίσιο αυτό «η ολιγωρία εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας στη λήψη μέτρων που δεν απαιτούν την παραμικρή δαπάνη κεφαλαίων, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον κλάδο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (www.thermalsprings.com), Μάρκος Δανάς, μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του υπουργείου Τουρισμού.

«Οι ενδιαφερόμενοι «μνηστήρες», που ολοένα και αυξάνουν, πλησιάζουν τόσο δήμους, όσο και το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να προχωρήσουν στην επένδυση κεφαλαίων, αλλά πείτε μου ποιος θα ρισκάρει να επενδύσει σε κάτι που δεν έχει άδεια και δεν είναι αναγνωρισμένο;», αναρωτήθηκε ο κ. Δανάς. Πρόσθεσε δε, «πρέπει να καταστεί σαφές ότι ακόμα και οι ελλιπείς έως τώρα υποδομές, μπορούν να θεωρηθούν πλεονέκτημα και να λειτουργήσουν ευεργετικά για τον τομέα, αφού η απουσία οργανωμένων κέντρων επιτρέπει να προχωρήσουμε, τώρα, στο σύγχρονο σχεδιασμό τους, βάσει μάλιστα και της διεθνούς εμπειρίας».Σχόλια