Ιατροδικαστής για συντριβή ρωσικού Airbus: Ένας στους πέντε επιβάτες κάηκε ζωντανός (βίντεο λίγη ώρα μετά τη συντριβή)

Ιατροδικαστής για συντριβή ρωσικού Airbus: Ένας στους πέντε επιβάτες κάηκε ζωντανός (βίντεο λίγη ώρα μετά τη συντριβή)

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε λίγη ώρα μετά τη συντριβή του μοιραίου Airbus το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο 224 άνθρωποι, έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα LIFEnews.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε σχεδόν δύο ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρίας Metrojet, φαίνεται πως από τα συντρίμμια του αεροπλάνου βγαίνουν ακόμη καπνοί, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει άνδρες των αιγυπτιακών αρχών και των σωστικών συνεργείων, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που ήρθαν αντιμέτωποι με το μέγεθος της τραγωδίας.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνεται ότι το μοιραίο αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του, είχε επταμελές πλήρωμα, και μετέφερε 217 τουρίστες, Ρώσους στην πλειοψηφία τους, από το Σαρλ ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Την ίδια ώρα, Αιγύπτιος ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς των επιβατών σημειώνει ότι το ένα πέμπτο των θυμάτων είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα, λίγες στιγμές πριν πεθάνουν, μια εκτίμηση που ενισχύει τη θεωρία ότι στο αεροπλάνο σημειώθηκε έκρηξη, ή ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα να διαλυθεί στον αέρα.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι δεν μπορεί να συμπεράνει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι δεν έχουν εντοπίσει ίχνη από εκρηκτικά στις σορούς των θυμάτων. «Τα πρώτα τεστ δεν έδειξαν την ύπαρξη εκρηκτικών στα πτώματα», δήλωσε πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Tass, ενώ το πρακτορείο, επικαλούμενο Αιγύπτιο ειδικό, μετέδωσε ότι στις σορούς δεν υπάρχουν σημάδια εξωτερικού πλήγματος.

Εν τω μεταξύ, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επανήλθαν στο θέμα με ηχητικό μήνυμα μέσω Twitter, καλώντας όσους αμφισβητούν ότι η συντριβή του αεροσκάφους είναι έργο των τζιχαντιστών να το αποδείξουν, και επιμένοντας ότι φέρουν την ευθύνη για τη νέα αεροπορική τραγωδία.

«Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εξηγήσουμε πώς συνετρίβη», δήλωσε μέλος του Ισλαμικού Κράτους που δεν κατονομάζεται σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter.

«Πάρτε τα συντρίμμια και ερευνήστε τα, πάρτε τα μαύρα κουτιά σας και αναλύστε τα και πείτε μας ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς σας. Αποδείξτε ότι δεν προκαλέσαμε εμείς την πτώση του και πώς έπεσε στην πραγματικότητα και εμείς θα σας δώσουμε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε τη στιγμή που θα επιλέξουμε», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.Σχόλια