Ιατροδικαστής υπερασπίζεται τον πατέρα της Άννυ: «Η μικρή πέθανε από παθολογικά αίτια»

Ιατροδικαστής υπερασπίζεται τον πατέρα της Άννυ: «Η μικρή πέθανε από παθολογικά αίτια»

Η εισαγγελέας της έδρας και η υπεράσπιση υπέβαλαν βροχή ερωτήσεων στον ιατροδικαστή, ο οποίος εξέφρασε τη άποψή του, σύμφωνα με την οποία η 4χρονη δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε….

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, εντοπίστηκαν σημάδια από εμετό σε κουβέρτα ενώ βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα σε ύψος κάτω από ένα μέτρο, και όχι ψηλά, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν, επιμένοντας πως ο τεμαχισμός της μικρής έγινε εν ζωή.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά… Κάνετε άλματα…Δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας της έδρας σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στους τοίχους του διαμερίσματος ήταν σε χαμηλό ύψος. «Οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου» συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: Κάνετε άλματα, κάνατε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφαση σας, εμείς να πάμε σπίτι δηλαδή…

Μάρτυρας: έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Ότι λέει ο κατηγορούμενος το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξετε σε επιστημονικό στοιχείο…

Μάρτυρας: Βρήκα στοχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο. Από τις κηλίδες αίματος αλλά και από μια κουβέρτα που είχε εμετό που σημαίνει πως το παιδί ήταν άρρωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαμετρικά αντίθετη ήταν η κατάθεση που έχει δώσει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης ο οποίος έχει τονίσει πως «αν το θύμα δεν ήταν ζωντανό το αίμα θα λίμναζε στο πάτωμα…σε ένα ζωντανό άνθρωπο υπάρχει πίεση στο αίμα για αυτό και εκτοξεύεται».

Ο Γαλεντέρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η 4χρονη να πήρε ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι – ο κατηγορούμενος πατέρας της ήταν χρήστης- και εξ’ αυτου του λόγου να έκανε εμετό πάνω στη κουβέρτα. «Στις πρώτες φορές οι χρήστες ηρωίνης κάνουν εμετό» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.Σχόλια