Ειδικοί μιλούν στον Π. Κουσουλό για την «Μπλε Φάλαινα» και συμφωνούν: «Να κοιταχτούν πρώτα οι γονείς!»

Ειδικοί μιλούν στον Π. Κουσουλό για την «Μπλε Φάλαινα» και συμφωνούν: «Να κοιταχτούν πρώτα οι γονείς!»

Η εκπομπή «Επιτέλους ΣΚ»  του καναλιού «Ε» ασχολήθηκε με το κοινωνικό και διαδικτυακό θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το αρρωστημένο «παιχνίδι» με την ονομασία «Μπλε Φάλαινα» που κυκλοφορεί στο ίντερνετ, στην πλατφόρμα του οποίου προσπαθούν ανώμαλα μυαλά σε όλο τον κόσμο να προσηλυτίσουν μικρά παιδιά! Στόχος τους, να τους υποβάλουν σε τραυματικές προκλήσεις που μπορούν να επιφέρουν και τον θάνατο.

Ο Πέτρος Κουσουλός ανέλυσε το θέμα δια των καλεσμένων του Μανώλη Σφακιανάκη και Δημήτρη Σούρα υπό το πρίσμα της ψυχολογικής κατάστασης των παιδιών, της συμπεριφοράς των γονιών και των κινδύνων του διαδικτύου.

Ο πρώην επικεφαλής της ΔΗΕ, Μ. Σφακιανάκης, τόνισε:

«Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι γονείς είναι η συμπεριφορά των παιδιών τους. Το «παιχνίδι» αυτό, που δεν είναι ακριβώς «παιχνίδι» είναι μία βάσανος, χτυπά τα καταθλιπτικά παιδιά, αυτά που έχουν ψυχικά προβλήματα, τα παιδιά τα οποία είναι εκτός οικογένειας. Όταν το παιδί είναι μέσα στην οικογένειά του, ο γονιός θα το δει, θα καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά και θα αισθανθεί τον κίνδυνο. Άρα, το Α και το Ω είναι ο θεσμός της οικογένειας να δουλεύει, διότι όταν δουλεύει αυτός ο θεσμός όλα πηγαίνουν καλά. Είναι αδιανόητο ένα υγιές παιδί να πέσει στην πλεκτάνη του «παιχνιδιού» αυτού»

Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πέσει ένα παιδί στην παγίδα αυτή εξήγησε:

«Η κερκόπορτα του εγκλήματος είναι τα «chat rooms», τα δωμάτια επικοινωνίας! Τα παιδιά μπαίνουν μέσα σε αυτά, στη συνέχεια κάποιοι επιτήδεια τους τα εμφανίζουν όλα καλά και τους στρέφουν ενάντια στους γονείς τους, λέγοντας πως αυτοί είναι οι κακοί που τους πιέζουν και όταν το παιδί δεν είναι αρκετά δυνατό, τότε ξεκινά η πτώση. Εφόσον οι γονείς δουν αυτές τις συμπεριφορές πρέπει άμεσα να μιλήσουν σε ψυχολόγο».

Όσον αφορά στο ψυχολογικό προφίλ των παιδιών που πέφτουν συνήθως θύμα αυτών των επιτήδειων, εξήγησε ο γνωστός ψυχολόγος Δ. Σούρας:

«Οι γονείς δεν είμαι άμοιροι ευθυνών. Πρέπει να ασχοληθούμε συνολικά για τα παιδιά που παίζουν καθημερινά χιλιάδες παιχνίδια και οι γονείς δεν ενδιαφέρονται. Οι γονείς αναγκάζουν τα παιδιά να μένουν μέσα στο σπίτι κι αυτά αναγκαστικά κολλάνε. Άρα, είναι μία διαδικασία που ξεκινά από το τι επιτρέπεται , το τι απαγορεύεται και πως μπαίνουν αυτά τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία. Τα παιδιά αυτά είναι υποβόλιμα, όπου η ψυχική λειτουργία της βούλησης δεν λειτουργεί τόσο πολύ…»

Δείτε τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των δύο ανδρών στο απόσπασμα της εκπομπής:Σχόλια