Ιδιωτικά σχολεία: Κρατούν σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες

Ιδιωτικά σχολεία: Κρατούν σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες

Περί ομηρίας χιλιάδων οικογενειών κάνουν λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.

Ο κ. Κυραϊλίδης εξέφρασε τον βαθύτατο προβληματισμό του  στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου σχετικά με το μέλλον των ιδιωτικών σχολείων στη χώρα μας , εξαιτίας του ΦΠΑ 23%στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως αποκάλυψε, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων με θέμα τον ΦΠΑ κατά την οποία συζητήθηκε, τι μέλη γενέσθαι με την επιβολή ΦΠΑ στον χώρο όχι μόνο των ιδιωτικών σχολείων, αλλά σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης. «Το μέτρο αφορά περί τους 800.000 μαθητές που είτε είναι σε κάποιο φροντιστήριο ξενόγλωσσο, είτε σε ωδείο, είτε σε κολλέγιο, είτε σε σχολή χορού», ανέφερε αρχικά ο κ. Κυραϊλίδης και συνέχισε:

«Κρατούν σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες. Η αγωνία μετατρέπεται σε αγανάκτηση και σιγά σιγά σε οργή. Πρότεινα να καλέσουμε σε κοινή συνεδρίαση την ομοσπονδία των εργαζομένων και το συντονιστικό των γονέων για να αποφασίσουμε από κοινού. Επιβάλλουν ΦΠΑ, στους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Ουσιαστικά ευνουχίζει το δικαίωμα που μπορεί να έχουν αυτοί οι γονείς για να δώσουν στα παιδιά τους κάτι περισσότερο».

Όπως επισήμανε: «Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από 20/7. Οι παρατάσσεις είναι σαν τον μελλοθάνατο που απλά τον αφήνεις να πεθάνει την άλλη εβδομάδα ποσά δεν είναι μικρά».

Σχόλια