Ιδιωτικοποιήσεις:  Ο Τσίπρας υπέγραψε , ο Σπίρτζης ζητά να μην γίνονται

Ιδιωτικοποιήσεις: Ο Τσίπρας υπέγραψε , ο Σπίρτζης ζητά να μην γίνονται

Με ανακοίνωση που εξέδωσε  ΝΔ, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις , γνωστοποιώντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε ιδιωτικοποίηση, ενώ την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ να μη γίνονται.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση».

ΠΑΣΟΚ: Τσίρκο…

Και το ΠΑΣΟΚ όμως μιλά για κατάσταση της κυβέρνησης που αποτυπώνεται με τη λέξη τσίρκο, όπως λέει.

«Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή  μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας);» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι’ αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει» προσθέτει.

Ένωση Κεντρώων: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του

Στην κυβέρνηση επιτέθηκε και η Ένωση Κεντρώων.

«Η κυβέρνηση καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει την πολιτική που η ίδια υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σαν να βλέπουμε την ταινία «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του», με τίτλους τέλους «Μας συγχωρείτε που σας κοροϊδεύουμε αλλά η καρέκλα στο Μαξίμου είναι γλυκιά»» σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Καλλιάνος.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε προηγούμενο. Μα πού απευθύνεστε νομίζετε; Σας έχει απαξιώσει κάθε Έλληνας πολίτης με τα πεπραγμένα σας. Δεν το αισθάνεστε;» κατέληξε.

Η δήλωση του Χρ. Σπίρτζη

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» του Σαββάτου, ερωτηθείς αν συμφωνεί με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, απαντά ότι δεν συμφωνεί, όμως σημειώνει ότι οι εννέα ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε.

«Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον – το τονίζω αυτό – και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των εννέα ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί» προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας απάντησε μέσω του Mega, λέγοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά το πρόγραμμα των εννέα αποκρατικοποιήσεων «όπως είχαμε πει στο πρόγραμμα της κυβερνησης». Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν και άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

 Σχόλια