Ειδομένη: Απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες από τη σιδηροδρομική γραμμή

Ειδομένη: Απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες από τη σιδηροδρομική γραμμή

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, και αύριο αναμένεται η επιθεώρησή της από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των συρμών, όπως γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Την ίδια ώρα, με μειωμένους ρυθμούς, σε σχέση με εχθές, συνεχίζεται σήμερα η εκκένωση της Ειδομένης.

Σήμερα και μέχρι στιγμής, ήδη έχουν αναχωρήσει για δομές της φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, έξι λεωφορεία με 295 Κούρδους και Σύρους. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα λεωφορεία θα αποβιβάσουν τους πρόσφυγες σε δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Σίνδο, το Ωραιόκαστρο και το παλιό κτίριο της Softex, στην περιοχή των Διαβατών.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη, υπάρχουν και κάποιοι που δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί, με πολλούς από αυτούς να μαζεύουν τα υπάρχοντά τους και να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό με άγνωστο προορισμό.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, όσοι αποφασίσουν να κατευθυνθούν προς τα Σκόπια, ακόμα και εάν καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις τοπικές Αρχές, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν βία, προκειμένου να τους απομακρύνουν, καθώς έχουν καταγγελθεί ακόμη και ξυλοδαρμοί.Σχόλια