Ειδομένη: Εκατοντάδες πρόσφυγες κατευθύνονται μαζικά προς την ΠΓΔΜ (φωτό & βίντεο)

Ειδομένη: Εκατοντάδες πρόσφυγες κατευθύνονται μαζικά προς την ΠΓΔΜ (φωτό & βίντεο)

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στα Σκόπια.

Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν περάσει το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ κατά διαστήματα φτάνουν συνεχώς νέες ομάδες.

1

eks

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους ανά χείρας περνούν μέσα από τα παγωμένα νερά κρατώντας σχοινιά, αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, που είχε σταματήσει στην Ειδομένη, εδώ και αρκετές ημέρες.

Την ίδια ώρα, οι αρχές απευθύνουν μάταιες εκκλήσεις στους πρόσφυγες, να επιστρέψουν στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Αφορμή για τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στην Ειδομένη, φαίνεται πως στάθηκε ένα χαρτί που φέρεται να κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Κυριακής, όπου αναγράφονταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι τα σύνορα είναι εικονικά κλειστά, και πως αν περπατούσαν πέντε χιλιόμετρα, θα μπορούσαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

3

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθούν εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς τα σύνορα λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, εκατοντάδες πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, με τις αρχές της ΠΓΔΜ να τους συλλαμβάνουν, προκειμένου να τους επαναπροωθήσουν πίσω στην Ελλάδα.

2

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας συνέλαβαν περισσότερους από 30 φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και επτά έως δέκα Έλληνες, οι οποίοι ακολουθούσαν την πορεία των προσφύγων.

4

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι που είναι δίπλα από τη Γευγελή, και οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.Σχόλια