Ιερώνυμος: Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτούς που βιάζονται να καταργηθούν τα Θρησκευτικά

Ιερώνυμος: Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτούς που βιάζονται να καταργηθούν τα Θρησκευτικά

Υπέρ της συνέχισης της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τον άμβωνα του Αγίου Δημητρίου Πανόρμου, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία για την Παιδεία.

Αναλυτικότερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τους ανθρώπους «που θερμαίνονται τόσο πολύ και βιάζονται να καταργηθούν τα Θρησκευτικά», ενώ συνέχισε προσθέτοντας ότι ιστορικά και θεσμικά το θέμα έχει αντιμετωπιστεί, επικαλούμενος τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας και το Σύνταγμα, σύμφωνα με τα οποία «η παιδεία πρέπει να είναι εθνική και θρησκευτική».

«Υπάρχουν οι φωνές ότι τα θρησκευτικά, όπως διδάσκονται, δεν χρειάζονται και πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να κάνουμε θρησκειολογία, να μάθουμε για το ισλάμ και για το βουδισμό», είπε ακόμη ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις του κατά της υφυπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, λέγοντας ότι «Μίλησα ίσως με μια απρέπεια για την υφυπουργό Παιδείας, όταν είπε «δεν βαριέστε, τα παιδιά μπορούν να φεύγουν από τα Θρησκευτικά»».

Αναρωτήθηκε πάντως στη συνέχεια: «Αν εμένα δηλαδή δεν μου αρέσει η Ιστορία, η Άλγεβρα ή τα Μαθηματικά, μπορώ να φύγω; Τι σχολείο θα έχουμε μετά;», για να συμπληρώσει: «Υπάρχουν κάποιοι γονείς που είναι χαλαροί με αυτά, αλλά δεν ξέρουν ότι θα το πληρώσουν στα παιδιά τους».

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ακόμη πως «δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς που μισούν την ορθοδοξία μας, αυτούς που κοιτάνε να πάρουν τις οικονομίες μας, να ξεριζώσουν την ψυχή μας, διότι αν κόψουμε τις ρίζες μας δε θα έχουμε καρπούς».

«Τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και έχουμε καθήκον να τα προστατέψουμε», επεσήμανε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε: «Η Ορθοδοξία, αυτός ο τόπος, η πατρίδα, εκεί στηρίχθηκαν, εκεί θα στηριχθούν και στο μέλλον».Σχόλια