Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον

Ότι «δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον», ούτε καιρός για «πείσματα», επεσήμανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στον χαιρετισμό του στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Άη Στράτη, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας παράλληλα ότι «η διαφορά μας δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει».

«Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε, να δουλέψουμε όλοι μας, να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός ο ένας να υπονομεύει τον άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε πείσματα, πράγματα που μας έχουν πληγώσει και μας πληγώνουν και που όταν τα σκεφτεί κανείς είναι χωρίς σοβαρότητα» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος, όπως ακριβώς ο γιατρός ασκεί την όποια θεραπεία στον ασθενή, αφού πρώτα του έχει πέσει ο πυρετός.

Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ότι «εσείς λέτε «αγαπάτε αλλήλους» και εμείς αλληλεγγύη», ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η διαφορά μας είναι σε αυτή την πορεία είναι ότι ενώ συμφωνούμε στο ότι πρέπει να προσέξουμε τον άνθρωπο, τον ακουμπάμε με διαφορετικό τρόπο. Εδώ είναι η και η διαφορά μας που δεν πρέπει να μας χωρίζει αλλά να μας ενώνει».

Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στον Άη Στράτη, μίλησε για μια εμπειρία γεμάτη χαρές και συγκινήσεις που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει εσωτερικές σκέψεις και προβληματισμούς, και τόνισε ότι «η Ιστορία πρέπει να γίνει σύμβουλός μας, δάσκαλός μας, αδελφός μας και φίλος μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες».

Σχόλια