Ιερώνυμος: Το ζήτημα των Θρησκευτικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα

Ιερώνυμος: Το ζήτημα των Θρησκευτικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα

Ότι το ζήτημα των Θρησκευτικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται, αναφερόμενος στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης και τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Εκείνο που λείπει από όλους μας είναι η σοβαρή αντιμετώπιση» τόνισε σχετικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και πρόσθεσε ότι «Ό,τι πιάνουμε στο στόμα μας και ό,τι κουβεντιάζουμε, πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με σοβαρότητα».

Οι άνθρωποι λέμε πολλά, συνέχισε ο ίδιος, και συμπλήρωσε ότι οι θεσμοί, δηλαδή το κράτος, το Σύνταγμα, η πολιτεία – μαζί με την Εκκλησία – θα αντιμετωπίσουν από κοινού όλα τα ζητήματα.

Σημειώνεται ότι αύριο, ο κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, στις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το επίμαχο θέμα.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας την Κυριακή στο Mega, έκανε λόγο για παραποίηση των όσων είπε σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών. «Ό,τι και να πει κανείς σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς», δήλωσε σχετικά η αναπληρώτρια υπουργός.

«Ό,τι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ’ έναν ακροατή του ραδιοφώνου “Στο Κόκκινο”, όπου συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την Παιδεία αλλά για άλλο θέμα, και απάντησα σε αυτό. Δε θέλω να κάνω κανένα σχόλιο», σημείωσε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι «Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δεν φτάνει. Τα κενά. Και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία».Σχόλια