ΙΚ: Έκαψαν ζωντανή 20χρονη επειδή δε δέχτηκε να πάρει μέρος σε σεξουαλικά όργια

ΙΚ: Έκαψαν ζωντανή 20χρονη επειδή δε δέχτηκε να πάρει μέρος σε σεξουαλικά όργια

Μια 20χρονη κοπέλα, την Zuhour Kati, έκαψαν ζωντανή οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε σεξουαλικά όργια.

Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκάλυψε η γνωστή και αναγνωρισμένη για το έργο της ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Zainab Bangura, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Όπως περιγράφει η ίδια, οι δήθεν αυστηρών αρχών τζιχαντιστές υποβάλλουν νεαρά κορίτσια και γυναίκες σε σκληρές σεξουαλικές πρακτικές: «Διαπράττουν βιασμούς, αναγκάζουν γυναίκες να συμμετάσχουν σε σεξουαλικά όργια και άλλου είδους διαστροφές, και τις εξωθούν στην πορνεία καθώς και σε άλλες πράξεις ακραίας βαναυσότητας», περιγράφει χαρακτηριστικά.

Ακόμα, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ περιγράφει πώς «όμορφες παρθένες» πιάνονται αιχμάλωτες από τους τζιχαντιστές και πωλούνται σε δημοπρασίες: «Εισβάλλουν σε ένα χωριό και αφού εκτελέσουν αγόρια και άνδρες άνω των 14 ετών, αιχμαλωτίζουν τα κορίτσια από τις μαμάδες τους, τα γδύνουν, ελέγχουν αν είναι παρθένες, μετρούν το μέγεθος του στήθους τους και την εξωτερική τους εμφάνιση. Διαλέγουν τα νεαρότερα κορίτσια καθώς και αυτές που θεωρούνται «όμορφες παρθένες» και στη συνέχεια τις πωλούν σε υψηλές τιμές στα παζάρια της Ράκα».

Στην πώληση υπάρχει ιεραρχία, θα προσθέσει η Zainab Bangura: «Πρώτα διαλέγουν οι σεΐχηδες, μετά οι εμίρηδες και τέλος οι μαχητές. Πολλές φορές ο κάθε ‘’αγοραστής’’ παίρνει τρία ή τέσσερα κορίτσια, τα οποία κρατά για ένα μήνα ή μέχρι να τα βαρεθεί και στη συνέχεια τα μεταπουλά».

Αν και ο πραγματικός αριθμός γυναικών αιχμάλωτων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους παραμένει άγνωστος, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπολογίζονται περίπου στις 3.000 έως και 5.000.Σχόλια