ΙΚ: Επιβεβαιώνουν το θάνατο του υπαρχηγού τους και απειλούν τις ΗΠΑ ότι «θα γευτούν την τραγωδία»

ΙΚ: Επιβεβαιώνουν το θάνατο του υπαρχηγού τους και απειλούν τις ΗΠΑ ότι «θα γευτούν την τραγωδία»

Επιβεβαίωσε το Ισλαμικό Κράτος το θάνατο του υπαρχηγού του, Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαϊάλι, όπως μεταδίδει η υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων SITE.

Σημειώνεται ότι ο Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαϊάλι, φερόταν να έχει σκοτωθεί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο μέχρι σήμερα η πληροφορία αυτή δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο εκπρόσωπος των τζιχαντιστών που επιβεβαίωσε το θάνατο του υπαρχηγού του ΙΚ, προειδοποίησε ακόμη τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «θα ηττηθούν και θα γευτούν τραγωδία» στον πόλεμο εναντίον του ΙΚ. «Μη χαίρεστε», διεμήνυσε.

Παράλληλα, στρέφοντας τα βέλη του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο εκπρόσωπος του ΙΚ έκανε λόγο για έναν «ηλίθιο» και «αποτυχημένο» που «δεν έχει λύσεις». «Αυτή θα είναι η καταστροφή σας, η ερείπωσή σας, το τέλος σας, δεν υπάρχει αμφιβολία», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους προειδοποίησε τις οργανώσεις που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές πως θα αντιμετωπίσουν το θάνατο και την καταστροφή.

Σημειώνεται ότι ο Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαϊάλι, λόγω της θέσης του, ήταν ο κυριότερος συντονιστής πίσω από τις μεταφορές ανθρώπων, όπλων, εκρηκτικών και οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας. Επίσης, είχε συμμετοχή στην προπαγανδιστική δραστηριότητα των τζιχαντιστών.Σχόλια