Ικανοποίηση Εκκλησίας από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τα θρησκευτικά

Ικανοποίηση Εκκλησίας από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τα θρησκευτικά

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Εκκλησία μετά από τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και την πρωινή συνομιλία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, όπου έλαβε τη διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των θρησκευτικών θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος επικοινώνησε με την κ. Γεροβασίλη και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν όλα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι κατά την τρίτη τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε ότι θα γίνει άμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών, προκειμένου αυτό να εξετασθεί και να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για τον σκοπό αυτό, η Ιεραρχία θα συγκροτήσει επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από αρχιερείς προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά στην τρέχουσα σχολική χρονιά, θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία εξάλλου έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, «το κλίμα στη συνάντηση δημιουργεί προϋποθέσεις να εμπιστευτούμε το πρόσωπο του πρωθυπουργού ότι και ο διάλογος θα είναι ειλικρινής και αποτελέσματα θα έχει».Σχόλια